Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sorin Grindeanu, despre relația PSD cu președintele Klaus Iohannis: Suntem atenți. Ne despart bătălii electorale din trecut

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2021

Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor din partea PSD în Guvernul Ciucă, a declarat duminică, 5 decembrie, că social-democrații sunt „atenți” în ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis. Prim-vicepreședintele PSD consideră că acordul politic dintre liberali și social-democrați va fi dus până la capăt, dar exclude o posibilă candidatură comună la alegerile din 2024.

Suntem atenţi. Am înţeles să venim să facem acest pas, a ajuta, să facem tot ce putem. Suntem de bună credinţă. Nu lucrăm pe la spate. Am înţeles şi din ce preşedintele a spus public, că e o perioadă în care avem mai multe lucruri de făcut decât de vorbit. Ne despart bătălii electorale din trecut şi nu puţine”, a declarat Sorin Grindeanu, duminică, la Prima TV, citat de News.ro.

Totodată, prim-vicepreședintele PSD a afirmat că social-democrații sunt optimiști că acordul politic cu PNL va fi dus până la capăt.

Da, ne-am asumat să intrăm la guvernare într-o perioadă nu simplă, România risca să intre în vrie cu toate cele patru crize una peste alta (…), dar asta nu înseamnă că trebuie să nu ştim ce înseamnă priorităţile PSD şi pentru ce ne-au votat oamenii pe noi”, a adăugat Grindeanu.

Vicepremierul a precizat că exclude o candidatură comună a PSD și PNL la alegerile din anul 2024.

Să vorbim de alegerile locale, de exemplu. În peste 90% dintre localităţile din România, dacă adăugăm UDMR ne ducem spre aproape de 100%, bătăliile electorale au fost între PSD şi PNL. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în 2024. Vorbim despre două partide care au structuri, sunt foarte bine duse în teritoriu, încearcă să găsească tot timpul cei mai buni candidaţi şi să câştige alegeri. Nu, nu văd posibilă această alianţă posibilă mare”, a adăugat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW