Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sesiune extraordinară a Parlamentului: Se discută abrogarea legii recursului compensatoriu, dar și modificarea OUG 114

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , ,

Parlamentarii sunt chemați la lucru începând de luni, 26 august. Solicitarea a fost făcută de opoziție care a adunat 115 semnături, suficiente pentru ca, în perioada 26 – 30 august să poată fi convocată sesiunea extraodinară. Opoziția cere abrogarea Legii recursului compensatoriu, dar și a OUG 114 și OUG 51.

„Ne referim la respingerea unei legi privind amnistia și grațierea care este îngropată în Comisia juridică, OUG 114 care a generat creșteri de taxe și tarife pentru populație blocând creditarea și alungând investitorii, OUG 51 legată exact de transportul public pentru persoane și elevii navetiști și nu în ultimul rând aprobarea legii de abrogare a legii recursului compensatoriu, lege care a pus în libertate 19.000 de infractori periculoși care pun în pericol siguranța românilor”, a declarat Raluca Turcan, la finalul Biroului Executiv al PNL.

Pe de altă parte, șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că a acceptat cererea opoziției, însă atrage atenția că solicitările acestora nu vor avea efectul scontat.

„În același registru, referitor la amnistie și grațiere, o simplă consultare pe site-ul Camerei a fișei acestui proiect de lege ar fi fost lămuritoare pentru a constata că termenul pentru depunerea raportului este 4 septembrie 2019, adică în prima săptămână a sesiunii ordinare a Camerei.

În ceea ce privește abrogarea în totalitate a OUG 114, în sensul dorit de opoziție, menționez că acest lucru ar avea un impact social extrem de negativ pentru milioane de români. Astfel, reprezentanții partidelor de opoziție ar trebui să clarifice până la începutul sesiunii extraordinare dacă sunt de acord să nu mai crească pensiile de la 1 septembrie, dacă vor să fie tăiate salariile din construcții la fel cum s-au exprimat deja pentru sectorul IT, dacă vor să dea frâu liber creșterilor de prețuri la gaze naturale și energie electrică pentru populație sau dacă vor ca peste un milion de români cărora le-a fost restituită taxa auto să fie nevoiți să o înapoieze statului. Toate acestea erau prevederi din OUG 114”, precizează șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Sesiunea ordinară a Parlamentului ar fi trebuit să înceapă pe data de 4 septembrie.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW