Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș cere retragerea „imediată” a Laurei Vicol de la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 noiembrie 2021

Dacian Cioloș, liderul USR, le cere lui Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, să o retragă „imediat” pe Laura Vicol de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

Alegerea făcută de PNL și PSD este un afront inimaginabil la ideea de dreptate în România și aduce în fruntea unei comisii care trebuie să coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justiției un personaj care a susținut desființarea DNA și întărirea Secției Speciale”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Liderul USR amintește că Laura Vicol a făcut parte din partidul „extremist, antieuropean și suveranist”, condus de Sebastian Ghiță.

Domnilor Cîțu și Ciolacu, sper că înțelegeți că semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției, împotriva recomandărilor UE, și că vă asumați toate consecințele pentru direcția iliberală în care duceți România”, a adăugat președintele USR.

Context

Deputatul PSD Laura Vicol, cea care în calitate de avocată a apărat mai multe persoane controversate, ar urma să fie numită în funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

„Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat sprijinul pentru a ocupa funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Prima femeie președinte al acestei comisii. Le promit și lor, dar și celor care nu mă vor în această funcție că voi face totul pentru ca activitatea acestei Comisii să fie la înălțime. Sunt un om echilibrat și apreciez lucrul în echipă”, a fost reacția Laurei Vicol.

O prezență constantă în studiourile televiziunilor Antena 3 și România TV, Laura Vicol este o apropiată de-ale fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, pe care în calitate de avocat a și apărat-o în instanță.

Până să intre în PSD, Laura Vicol a mai cochetat cu politica. În anul 2019, avocata a candidat la alegerile europarlamentare, fără succes, pe lista Partidului România Unită, o formațiune populistă ce promova mesaje anti-justiție, coordonată de Sebastian Ghiță.

În calitate de membru în Comisia Juridică, Laura Vicol a apărat vehement Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, instituție acuzată în rapoartele MCV că a intervenit pentru a schimba cursul unor anchete sau a demarat proceduri împotriva magistraților care s-au opus modificărilor sistemului judiciar.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW