Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a lui Marcel Ciolacu după ce PNL a decis să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 18 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a reacționat joi, 18 noiembrie, după ce PNL a decis oficial să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. PSD are o propunere de prim-ministru, precizează Ciolacu.

„Eu am crezut că îl propun pe domnul Rafila. În acest moment, Partidul Social Democrat are o propunere de prim-ministru. Noi mergem la negocieri la ora 16:00 cu cei de la PNL”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat dacă PSD își va schimba poziția și îl va accepta pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, Ciolacu a replicat: „În acest moment, înțeleg că PNL are o altă propunere pentru rotație”.

Totodată, jurnaliștii au vrut să știe dacă președintele social-democraților a avut o înțelegere cu președintele Klaus Iohannis privind propunerea lui Ciucă pentru șefia Executivului încă de acum două luni, când a început criza politică. El a replicat „Doamne ferește!”.

„Nici măcar nu am stat de vorbă cu președintele  Iohannis. Credeți că dacă aveam o înțelegere cu dl. președinte stăteam în această criză de două luni de zile? Mi se pare aberantă întrebarea”, a adăugat el.

Context

Conducerea PNL a decis, în ședința Biroului Executiv de joi, 18 noiembrie, să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Șeful PNL, Florin Cîțu, este cel care a propus numele lui Ciucă, ministrul interimar al Apărării, propunere care a fost votată în unanimitate de liberali.

La ora 16:00 are loc o nouă rundă de negocieri între PSD și PNL, după ce ambele partide au decis propunerile pentru șefia Guvernului, care va fi asigurată prin rotație de partidele care vor face parte din viitoarea coaliție de guvernare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/prima-reactie-a-lui-marcel-ciolacu-dupa-ce-pnl-a-decis-sa-il-propuna-pe-nicolae-ciuca-pentru-functia-de-premier/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/prima-reactie-a-lui-marcel-ciolacu-dupa-ce-pnl-a-decis-sa-il-propuna-pe-nicolae-ciuca-pentru-functia-de-premier/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 3379 more Info to that Topic: mainnews.ro/prima-reactie-a-lui-marcel-ciolacu-dupa-ce-pnl-a-decis-sa-il-propuna-pe-nicolae-ciuca-pentru-functia-de-premier/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW