Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Funcția de prim-ministru blochează negocierile dintre PNL și PSD / Florin Cîțu: Problema nu este numele, ci că două partide vor să fie primele în rotativă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

Florin Cîțu susține că negocierile dintre PSD, PNL și UDMR pentru formarea noului guvern au intrat într-un impas, după ce social-democrații au transmis că își doresc să aibă funcția de prim-ministru înaintea liberalilor, în scenariul premierilor prin rotație.

Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. În acest moment, problema nu este numele (n.r. al premierului propus), ci că sunt 2 partide care vor să fie primele în rotativă, după ce depășim, vom vedea(…)PSD vine cu o decizie și spune foarte clar – noi avem prima opțiune – ce legătură are cine e premier PNL?”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, 17 noiembrie, la ieșirea din sediul PNL.

Premierul interimar a precizat, în schimb, că negocierile pe programul de guvernare au avansat în ultimele 2 săptămâni.

Când am început aceste negocieri, lucrurile erau diametral opuse, am făcut pași foarte importanți. Mai avem puțin din programul de guvernare, vom găsi o soluție”, a spus Cîțu.

Funcția de prim-ministru a blocat negocierile

PSD a decis miercuri că propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru în scenariul premierilor prin rotație este președintele Marcel Ciolacu. Acesta a mai transmis că social-democrații nu vor accepta ca Florin Cîțu să fie prim-ministrul din partea PNL.

PNL nu pune condiții, nu m-ați auzit pe mine să spun că domnul Ciolacu nu poate să pună premier(…)Dumneavoastră (n.r. jurnaliștii prezenți la sediul PNL) spuneți să avem un nume. De unde luăm numele ăsta, întrebăm la PSD care sunt ăia buni?”, a fost reacția lui Florin Cîțu.

Liderul liberalilor a amintit de decizia luată marți seară în ședința Biroului Executiv, aceea de a aproba scenariul premierilor prin rotație, doar dacă partidul va da prima variantă de prim-ministru.

Aseară am votat premierul PNL, poate să fie orice membru. Hai să ne uităm la decizia PNL – un mandat cu guvernare rotativă, cu premier PNL, orice membru PNL poate să fie (n.r. prim-ministru) – mai flexibil de atât nu se poate”, susține premierul interimar.

Doar că Florin Cîțu a menționat, la distanță de câteva secunde, decizia Consiliului Național al PNL, prin care partidul îl propune, ca variantă de prim-ministru, pe președintele PNL.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW