Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PNL propune ca angajații care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 să beneficieze de 10 teste gratuite, timp de 30 de zile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2021

Angajații din sistemul de stat și de la privat care nu s-au vaccinat anti-COVID vor beneficia de 10 teste gratuite, pe o perioadă de 30 de zile, potrivit amendamentului depus de PNL la proiectul de lege ce urmărește introducerea certificatului verde la locul de muncă, anunțat de Nelu Tătaru.

Dacă, în urma testării, persoana respectivă va fi confirmată cu COVID-19, aceasta ar urma să își plătească singură spitalizarea, potrivit președintelui Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, citat de News.ro.

Deputații s-au întrunit marți, 16 noiembrie, într-o ședință, pentru a discuta amendamentele propuse de partide la proiectul pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă.

Acest proiect de Lege, în forma inițială, prevede ca accesul la locul de muncă pentru angajații din sistemul de sănătate să fie permis doar pe baza certificatului verde digital al Uniunii Europene.

Prima cameră sesizată, Senatul, a respins proiectul de act normativ, căruia îi fuseseră adăugate mai multe amendamente prin care obligativitatea ar fi fost extinsă pentru toți bugetarii și angajații din sectorul privat care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

Certificatul COVID se eliberează în următoarele condiții:

– dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

– dacă o persoană se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2;

– dacă o persoană are un rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW