Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Conflict la granița Polonia-Belarus: Ambasadorii UE au convenit că este un „atac hibrid” ce poate justifica noi sancţiuni

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 10 noiembrie 2021

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au convenit miercuri, 10 noiembrie, că decizia Belarusului de a încuraja migranții din Orientul Mijlociu să intre în Polonia pe la granița dintre cele două țări poate fi considerată legal un „atac hibrid”, ceea ce poate justifica o nouă rundă de sancțiuni împotriva guvernului de la Minsk.

Potrivit Reuters, s-a ajuns la acest acord în cadrul unei întâlniri cu ușile închise, ce s-a desfășurat la Bruxelles între cei 27 de trimiși ai blocului, conform unor diplomații. Belarus neagă că a făcut ceva greșit în acest caz și, în plus, susține că Belarusul, nu Uniunea Europeană, este, de fapt, victima unui „atac hibrid” care folosește tactici de război neconvenționale.

Reuters relata marți, 9 noiembrie, că UE este aproape de a impune mai multe sancțiuni Belarusului. Ar fi luate în vizor aproximativ 30 de persoane și entități, inclusiv ministrul de externe și compania aeriană belarusă Belavia. Noile sancțiuni ar putea fi aprobate chiar săptămâna viitoare.

Sancțiunile vor fi discutate de experți joi, iar luni, 15 noiembrie, ar putea fi și aprobate, întrucât miniștrii de externe ai UE au programată o întâlnire la Bruxelles.

Discuțiile au loc după ce, la începutul săptămânii, Polonia a acuzat Belarusul că încearcă să provoace un incident major la granița dintre cele două țări. Mai multe imagini video postate pe rețelele sociale arătau sute de migranți mergând spre granița cu Polonia și încercând să forțeze frontiera. Forțele speciale din Polonia susțineau că este cea mai mare încercare de forțare a graniței și au anunțat că au mobilizat peste 28.000 de polițiști de frontieră, soldați și polițiști.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/conflict-la-granita-polonia-belarus-ambasadorii-ue-au-convenit-ca-este-un-atac-hibrid-ce-poate-justifica-noi-sanctiuni/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/conflict-la-granita-polonia-belarus-ambasadorii-ue-au-convenit-ca-este-un-atac-hibrid-ce-poate-justifica-noi-sanctiuni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW