Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Ludovic Orban îi va cere lui Florin Cîțu să demisioneze, în următoarea ședință a Biroului Executiv

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2021

Ludovic Orban, fostul președinte al liberalilor, va cere demisia lui Florin Cîțu de la șefia partidului în următoarea ședință a Biroului Executiv al PNL, au declarat surse politice pentu Main News. Următoarea ședință a BEx al PNL ar urma să aibă loc vineri, 12 noiembrie.  

Decizia lui Orban vine după ce PNL a decis în ședința Biroului Politic Național de luni, 8 noiembrie, să înceapă negocierile cu PSD pentru formarea unui nou guvern. De altfel, Florin Cîțu a precizat marți, 9 noiembrie, că el este cel care a pus pe masă această propunere și a cerut colegilor să se pronunțe privind negocierile cu PSD. În schimb, el a refuzat să răspundă clar dacă a votat pentru sau împotriva propunerii.

În aceeași ședință de vineri, 12 noiembrie, ar urma să fie propusă și exluderea lui Ludovic Orban din PNL, au mai precizat sursele citate. De altfel, Florin Cîțu l-ar fi amenințat deja pe Ludovic Orban că va fi exlus din partid, conform unor surse Main News.

Amintim că Ludovic Orban și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al PNL marți, 26 octombrie, însă nu a demisionat și din PNL.

Acesta a fost urmat de alți membri de partid: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiașu, Ion Iordache, Violeta Alexandru și Adrian Miuțescu.

Ceilalți liberali din tabăra lui Orban rămași în grupul parlamentar PNL ar urma să demisioneze în zilele următoare, potrivit unor surse politice.

De altfel, Orban a dat de înțeles că își va înființa propriul partid, după decizia de luni a liberalilor.

Într-o postare publicată pe Facebook marți, 9 noiembrie, Ludovic Orban a evocat „sinuciderea politică a PNL” și a subliniat că nu poate să-i lase „fără reprezentare politică” pe oamenii care au votat PNL, dar acum sunt „trădați” de partid.

Chiar înainte de ședința liberalilor de luni, el a amenințat oricum că va pleca din partid dacă PNL ajunge la un acord cu PSD.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW