Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Scade numărul bolnavilor de COVID internați în spitale, dar mai e un singur pat liber la ATI, la nivel național

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 10 noiembrie 2021

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis miercuri, 10 noiembrie, că în spitale sunt internați 17.438 de bolnavi de COVID-19, dintre care 1.823 se află în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă. Comparativ cu ziua de ieri, a scăzut mult numărul pacienților internați – GCS a raportat marți că sunt spitalizați 18.082 de pacienți, deci este o diferență de 644 de bolnavi de la o zi la alta.

Din totalul pacienților internați, 310 sunt minori, 286 fiind internați în secții și 24 la Terapie Intensivă.

Amintim că autoritățile au transmis deja câte cazuri noi de COVID-19 și decese asociate bolii au fost înregistrate în ultimele 24 de ore – 6.291 de noi îmbolnăviri și 397 de decese, dar și 8 morți raportate cu întârziere, deci 405 în total. Cifrele privind infectările vin după prelucrarea a 18.259 de teste RT-PCR (10.350 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.909 la cerere) și 36.077 de teste rapide antigenice.

Un deces se înregistrează la categoria de vârstă 10-19 ani, fiind vorba despre o tânără de 19 ani din Capitală care era vaccinată cu schema completă, dar suferea de alte boli. Alte două decese se înregistrează la categoria 20-29 de ani, fiind vorba despre o tânără de 23 de ani din Ilfov nevaccinată și care nu suferea de alte boli, dar și despre un băiat de 29 de ani din județul Giurgiu care era imunizat împotriva SARS-CoV-2 și prezenta comorbidități.

De la începutul pandemiei, în România au fost confirmate 1.725.017 cazuri și înregistrate 51.888 de decese. Totodată, 1.532.951 de pacienți au fost declarați vindecați.

Situația paturilor ATI

În data de 10 noiembrie, la nivel național există 1.740 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, în București fiind avizate de DSP 392 de astfel de paturi.

1.823 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, astfel că la acest moment este disponibil un singur pat liber de ATI, în județul Constanța, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 183 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, acestea fiind activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Autoritățile dau asigurări că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, potrivit GCS.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/scade-numarul-bolnavilor-de-covid-internati-in-spitale-dar-mai-e-un-singur-pat-liber-la-ati-la-nivel-national/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/scade-numarul-bolnavilor-de-covid-internati-in-spitale-dar-mai-e-un-singur-pat-liber-la-ati-la-nivel-national/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/scade-numarul-bolnavilor-de-covid-internati-in-spitale-dar-mai-e-un-singur-pat-liber-la-ati-la-nivel-national/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 79769 more Information on that Topic: mainnews.ro/scade-numarul-bolnavilor-de-covid-internati-in-spitale-dar-mai-e-un-singur-pat-liber-la-ati-la-nivel-national/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW