Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Am văzut cum funcționează justiția fără SIIJ. Să găsim soluțiile să o facem mai funcțională

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD și PNL vor începe miercuri, 10 noiembrie, discuțiile pe tema programului de guvernare al noului executiv format din liberali, social-democrați și UDMR. Liderul PSD a dat de înțeles că social-democrații nu vor susține desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), deși ar fi una dintre măsurile cerute de liberali pentru formarea majorității, potrivit unor surse Main News. 

Programul de guvernare ar trebui să fie cu măsuri pe termen scurt și mediu, conceput pe ce măsuri se iau până în martie și depășirea iernii, fiindcă toți românii sunt afectați de criza energetică și pandemie, și pe urmă restul programului de guvernare până în 2024”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul rundei de negocieri cu PNL de marți, 9 noiembrie.

Liderul PSD a precizat că primele discuții se vor axa pe capitolul Economie și Finanțe, iar negocierile vor continua pe tema Justiției.

Din partea social-democraților, la discuțiile pe tema Justiției vor fi prezenți parlamentari precum Robert Cazanciuc, Titus Corlățean sau Maia Teodoroiu, pe lângă Sorin Grindeanu, cel care se ocupă de programul de guvernare al PSD.

Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vedem cu funcționează justiția cu SIIJ. Bine ar fi să găsim soluțiile să o facem și mai funcțională”, a spus Ciolacu, întrebat dacă PSD va susține desființarea SIIJ.

PNL, în schimb, ar condiționa desființarea Secției Speciale de formarea majorității cu PSD.

Ciolacu a explicat că există mai multe măsuri pe care PNL le-ar putea lua și care ar duce la întreruperea negocierilor pentru formarea unui nou guvern.

Privatizarea Trezoreriei, vânzarea Hidroelectrica, sub nicio formă, trebuie găsite soluții sustenabile pentru mărirea nivelului de trai. Am cerut ajutor în zona de pensii, alocațiile copiilor, altfel românii nu vor reuși să depășească această iarnă”, sunt măsurile care ar duce la o ruptură între PNL și PSD.

Liderul PSD a mai precizat că împărțirea ministerelor în noul guvern se va face pe baza ponderii din Parlament, unde social-democrații au cu aproximativ 40 de parlamentari în plus.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW