Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UDMR a decis începerea negocierilor pentru formarea unei mari coaliţii cu PNL și PSD

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că partidul pe care îl conduce a decis să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliţii” cu PNL şi PSD, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. Decizia a fost luată luni, 8 noiembrie, într-o ședință a Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR.

„Luni ne-am consultat cu președinții organizațiilor județene, iar în cadrul ședinței online al Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale.

Această coaliție are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important. Totodată, Uniunea militează ca reforma constituțională să asigure condițiile reale pentru înfăptuirea unei justiții independente”, a scris Kelemen Hunor pe contul său de Facebook.

Ședință decisivă în PNL

Declarația vine în condițiile în care luni seara, liderii Partidului Național Liberal s-au reunit de la ora 19:00 în Biroul Politic Național pentru a decide dacă vor forma o majoritate cu PSD și UDMR sau vor reface coaliția de dreapta, alături de USR. În același timp, conducerea PSD a decis în unanimitate că va începe negocierile cu PNL.

Noi vom prezenta concluziile celor două runde de discuții cu colegii de la USR și de la PSD și vom lua decizia corectă pentru România și PNL pentru a încheia cât mai repede criza politică, pentru că oamenii sunt exasperați și sunt chestiuni vitale ce țin de criza energetică și PNRR”, a explicat luni Rareș Bogdan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW