Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu susține că certificatul verde este o prioritate pentru români, dar PSD a votat împotrivă în Senat

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 6 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat sâmbătă, 6 noiembrie, că certificatul verde este o prioritate pentru români, în condițiile în care proiectul a fost respins de social-democrați în Senat. Proiectul de lege a fost trimis la Camera Deputaților în forma inițială, unde va fi votat săptămâna viitoare.

Întrebat sâmbătă ce șanse sunt ca acest proiect să treacă, Ciolacu a răpuns:

„Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români. L-am urmărit şi eu ieri pe domnul Rafila şi la televizor, am vorbit cu dânsul la telefon, am vorbit şi cu liderul de grup, cu domnul Simonis, şi am văzut amendamentele pe care le propune şi domnul Cercel pentru acest certificat verde şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români”, a declarat liderul PSD la sediul central al partidului.

Președintele PSD împreună cu alţi lideri social-democraţi au discutat, sâmbătă, despre viitorul program de guvernare pregătit de partid.

Legea pentru introducerea certificatului COVID la locul de muncă a fost respinsă în Senat miercuri, 27 octombrie, proiectul de lege fiind trimis la Camera Deputaților în forma inițială. Au fost 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW