Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Și Violeta Alexandru se retrage din grupul parlamentar al PNL. 16 liberali au demisionat până acum

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2021

Violeta Alexandru, deputat PNL și fost ministru al Muncii în Guvernul Orban, a anunțat miercuri, 3 noiembrie, că demisionează din grupul parlamentar al PNL. Astfel, numărul liberalilor care și-au anunțat până acum retragerea a ajuns la 16, cu tot cu Ludovic Orban.

„Mi se pare incredibil că PNL nu merge cu o propunere de premier la Cotroceni, aşa ceva mi se pare o palmă dată alegătorilor noştri, care ne-au votat anul trecut. Mi se pare de neacceptat că mergem să stăm jos să discutăm cu PSD-ul pe care l-am hulit atâţia ani, în frunte cu cel care acum este preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi care se lăuda şi şi-a făcut o întreagă campanie în spaţiul public de adversar al PSD.

(…) Mi se pare incredibil că în loc să ne preocupe să găsim soluţii la criza pandemică, mai ales în ceea ce priveşte tratarea oamenilor, noi avem de făcut jocuri cu PSD, când, de fapt, soluţia pentru a guverna corect România este la îndemâna noastră şi anume refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR”, a declarat Violeta Alexandru miercuri, citată de News.ro.

Context

Mai mulți liberali au demisionat din grupul parlamentar al PNL. Cel care a dat tonul plecărilor din grupul parlamentar PNL a fost Ludovic Orban, fostul președinte al partidului, care și-a anunțat demisia marți, 26 octombrie.

Acesta a fost urmat de alți 15 membri PNL: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiașu, Ion Iordache şi Violeta Alexandru.

Ludovic Orban a declarat duminică seară că, dacă nu-i vor fi îndeplinite cele 3 condiții, va pleca din partid și va înființa o nouă formațiune politică, alături de senatorii și deputații care îl susțin.

1. Să se întoarcă cu fața la popor și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni (n.r. liberalii). Iohannis a arătat foarte clar că dacă îi iese ceva e o operațiune de distrugere a PNL. 2. Cîțu să plece acasă, sa aibă loc un congres în care să se aleagă un președinte cum vor membrii PNL, nu Iohannis și sistemul.  3. Refacerea Coaliției”, sunt condițiile puse de Orban, potrivit Realitatea PLUS.

O decizie în acest sens ar urma să fie anunțată în următoarele 2-3 săptămâni, a mai spus Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW