Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: Intenția unor lideri din PNL este de a se arunca în brațele PSD

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2021

Dacian Cioloș, liderul USR, a declarat marți, 2 noiembrie, că după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat, a crezut posibilă refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR, dar în ultimele ore „intenția unor lideri din PNL este de a se arunca în brațele PSD”. Declarația vine după ce Sorin Grindeanu a fost ales președinte interimar al Camerei Deputaților, vot de la care liberalii s-au abținut.

„Decizia dlui Ciucă de a-și depune mandatul este o decizie corectă. Este o sugestie pe care am făcut-o și noi, mai ales atunci când a fost clar că nu va obține o majoritate în Parlament (…)

După decizia privind depunerea mandatului, PNL are de ales între a reface coaliția cu USR și să continuăm împreună pe drumul reformelor sau să se întoarcă la PSD, adică la hoție din banii publici pentru baronii locali, la felul în care a fost jecmănită justiția și multe alte decizii ale guvernelor PSD care au adus România în halul în care a preluat-o PNL acum câțiva ani.

Am crezut ieri că există o șansă pentru refacerea coaliției, dar în ultimele ore vedem că intenția liderilor din PNL este de a se arunca în brațele PSD și reformarea unei frății a partidelor vechi”, a declarat președintele USR marți.

Mai exact, el s-a referit la faptul că Sorin Grindeanu a ajuns președinte interimar al Camerei Deputaților, deși a fost propusă și Cristina Prună, de la USR, dar nu s-a mai ajuns la vot, pentru că liberalii s-au abținut și vicepreședintele propus de PSD a obținut interimatul pentru o perioadă de 2 săptămâni.

„Un alt exemplu de azi. Din păcate, PNL s-a abținut la votul pentru președinția interimară a Camerei Deputaților, unde PNL avea de ales între a susține interimar o candidată de la USR (Cristina Prună – n.red.) sau pe dl Grindeanu de la PSD, cel care a scos o țară întreagă în stradă cu faimoasa ordonanță 13.

Am văzut rezultatul prin neimplicarea liberalilor. PSD a obținut funcția. Este drept că e interimară, dar e un simbol a ceea ce urmează. Eu sper totuși ca PNL să se mai gândească bine la ce duce acest drum și să avem în perioada următoare o discuție de clarificare, dacă este și intenția lor să modernizeze România și dacă această coaliție care să modernizeze România este fezabilă”, a mai afirmat Cioloș.

„Alianță toxică”

Cioloș a mai punctat că astfel se naște o alianță toxică al cărui scop va fi păstrarea privilegiilor.

„Știm încotro duce sau poate duce o astfel de alianță. Am văzut pretențiile PSD-ului pentru a intra la guvernare. Putem intui la ce să ne așteptăm. Noi am ieșit de la guvernare tocmai pentru că propunerile noastre nu au mers într-un ritm suficient de susținut. Am crezut și credem că dacă va exista voință se pot debloca discuții pe proiecte importante, dar asta presupune o alegere clară a PNL.

România nu mai are timp de pierdut. Sunt decizii care trebuie luate de urgență, dar trebuie urmate imediat de alte măsuri de reformă care să modernizeze România, pentru că doar peticind pentru a impresiona oamenii nu este suficient.

Din punctul nostru de vedere, refacerea coaliției ar fi soluția cea mai bună și mai rapidă. Avem o structură a guvernului pe care ne-am pus de principiu de acord de un an de zile, am putea rapid să fim operaționali. Dacă PNL alege PSD, atunci USR evident va intra în opoziție”, a mai subliniat acesta, între altele.

Puteți urmări integral declarațiile aici:

Context

Sorin Grindeanu a fost numit marți, 2 noiembrie, președinte interimar al Camerei Deputaților, pentru o perioadă de două săptămâni, după ce a reușit să strângă o majoritate în Biroul Permanent al forului.

A fost un vot, în care cei de la PSD și toți ceilalți, 7, au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Cristina Prună, având eu majoritatea, nici nu s-a mai ajuns la vot(n.r. pentru Cristina Prună, vicepreședintele Camerei Deputaților din partea USR)”, a declarat Sorin Grindeanu, luni, la Parlament.

Andrei Lupu, deputat USR, a precizat că numirea lui Sorin Grindeanu a fost posibilă cu voturile PSD, AUR, UDMR și cel al minorităților.

P. S.: PNL s-a abținut de la vot, doar USR s-a opus. Concluziile le trage fiecare”, a scris Andrei Lupu, pe Facebook.

Sorin Grindeanu, unul dintre vicepreședinții Camerei Deputaților, va prelua, astfel, atribuțiile lui Florin Roman, după ce deputatul PNL a fost președintele Camerei în ultimele două săptămâni, în calitate de interimar, după demisia lui Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 88118 additional Info on that Topic: mainnews.ro/dacian-ciolos-intentia-unor-lideri-din-pnl-este-de-a-se-arunca-in-bratele-psd/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/dacian-ciolos-intentia-unor-lideri-din-pnl-este-de-a-se-arunca-in-bratele-psd/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/dacian-ciolos-intentia-unor-lideri-din-pnl-este-de-a-se-arunca-in-bratele-psd/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW