Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Sorin Grindeanu a fost ales președinte interimar al Camerei Deputaților

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2021

Sorin Grindeanu a fost numit marți, 2 noiembrie, președinte interimar al Camerei Deputaților, pentru o perioadă de două săptămâni, după ce a reușit să strângă o majoritate în Biroul Permanent al forului. 

A fost un vot, în care cei de la PSD și toți ceilalți, 7, au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Cristina Prună, având eu majoritatea, nici nu s-a mai ajuns la vot(n.r. pentru Cristina Prună, vicepreședintele Camerei Deputaților din partea USR)”, a declarat Sorin Grindeanu, luni, la Parlament.

Andrei Lupu, deputat USR, a precizat că numirea lui Sorin Grindeanu a fost posibilă cu voturile PSD, AUR, UDMR și cel al minorităților.

P. S.: PNL s-a abținut de la vot, doar USR s-a opus. Concluziile le trage fiecare”, a scris Andrei Lupu, pe Facebook.

Sorin Grindeanu, unul dintre vicepreședinții Camerei Deputaților, va prelua, astfel, atribuțiile lui Florin Roman, după ce deputatul PNL a fost președintele Camerei în ultimele două săptămâni, în calitate de interimar, după demisia lui Ludovic Orban.

Florin Roman: USR a făcut un cadou gratuit PSD

Florin Roman acuză USR că ar fi făcut posibilă numirea lui Sorin Grindeanu, după ce ar fi refuzat să îi prelungească mandatul deputatului PNL cu alte două săptămâni.

Dl Sorin Grindeanu a ajuns presedinte interimar al Camerei Deputatilor pe mâna USR. PNL nu l-a votat pe dl Grindeanu. A fost votat de PSD, UDMR, AUR și minorități(…)Prin decizia luată de USR nu am mai reușit sa generam majoritatea necesară. Refuzul lor de a susține PNL a fost motivul pentru care noi ne-am abținut(…)Și uite așa, USR a făcut un cadou gratuit PSD”, a scris vicepreședintele PNL al Camerei Deputaților, pe Facebook.

Context

Deputații au aprobat luni, 18 octombrie, demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Florin Roman fiind cel care a preluat interimatul pentru o perioadă de 2 săptămâni, urmând ca, la finalul acestei perioade, să fie ales un nou președinte interimar, până când se va contura o majoritate stabilă.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților are 12 membri (4 de la PSD, 3 de la PNL, 2 de la USR, unul de la AUR, unul de la UDMR și unul de la minoritățile naționale).

Camera Deputaților are 4 vicepreședinți: Alexandru Rafila și Sorin Grindeanu, din partea PSD, Florin Roman de la PNL și Cristina Prună, de la USR.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW