Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță recomandă vaccinaților cu Johnson&Johnson să facă rapelul cu Moderna sau Pfizer

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2021

Medicul Valeriu Gheroghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunțat vineri, 29 octombrie, că persoanele vaccinate cu serul produs de Johnson & Johnson vor avea recomandare să facă doza booster cu un vaccin pe bază de ARN mesager, respectiv cele produse de companiile Pfizer sau Moderna. Însă se poate opta și pentru serul Johnson&Johnson, în ciuda acestei recomandări.

„În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni de primă intenție cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la compania Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme sau 0,5 mililitri”, a anunţat vineri, Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, Gheorghiță a explicat că oamenii vaccinații cu Johnson & Johnson vor putea opta la rapel pentru același ser dacă își doresc acest lucru, deci a doua doză administrată să fie tot Johnson & Johnson.

„Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite la opţiunea pacientului, persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a mai afirmat Gheorghiţă.

Până joi, 28 octombrie, 1.399.223 de persoane s-au imunizat cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Începând de luni, 1 noiembrie, persoanele care au efectuat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu Spikevax/Moderna și care vor opta pentru administarea dozei de rapel cu același tip de vaccin, vor primi o doză înjumătățită (½ doză) din acest tip de vaccin.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 4636 additional Information on that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-recomanda-vaccinatilor-cu-johnsonjohnson-sa-faca-rapelul-cu-moderna-sau-pfizer/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW