Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu admite că PSD ar putea vota un cabinet de „tehnocrați” condus de Nicolae Ciucă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2021

După ce în spațiul public au apărut informații că PSD și-ar fi dorit intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR, însă s-ar fi lovit de opoziția liberalilor, președintele partidului, Marcel Ciolacu, a admis joi, 28 octombrie, că ar putea ajuta la învestirea unui cabinet „tehnocrat”, condus de Nicolae Ciucă. 

Liderii Partidului Social Democrat par să se fi răzgândit în privința strategiei politie pentru aceste zile. Aflați într-o poziție avantajoasă, pe fondul importantelor clivaje apărute între PNL și PNL, social-democrații oscilează între intrarea la guvernare alături de liberali ori dacă să voteze învestirea unui guvern condus de Nicolae Ciucă, fapt ce ar amâna criza politică pentru o dată viitoare.

„Fac un apel la toți liderii politici, cu reprezentare parlamentară, că este cazul să luăm o decizie. Eu am discuții cu domnul prim-ministru desemnat Nicolae Ciucă. Prima propunere a Partidului Social Democrat a fost să venim cu un guvern de tehnocrați”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă ar fi de acord ca PSD să voteze învestirea unui cabinet de tehnocrați, condus de Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a răspuns: Este o posibilitate și nu poate fi exclusă. 

Poziția anunțată de președintele PSD pare să se apropie din ce în ce mai mult de revendicările PNL, care au propus un așa numit „armistițiu politic, în realitate un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă. Singurele puncte de disensiune ar fi în privința portofoliilor. În timp ce social-democrații pretind că și-ar dori „tehnocrați”, liberalii vor miniștri politici, bătălia pentru posturi fiind destul de dură în interiorul partidului. Cert este că, prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă nu mai are foarte mult timp la dispoziție, în condițiile în care sâmbătă, la ora 24:00, expiră termenul de depunere în Parlament a listei miniștrilor propuși și programului de guvernare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW