Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Scandal cu îmbrânceli în Parlament. Ședințele comisiilor, întrerupte de un grup de parlamentari AUR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 octombrie 2021

Scene nedemne de Parlamentul României au avut loc marți, 26 octombrie, cu ocazia dezbaterilor la proiectul de lege prin care angajații unor instituții publice şi private ar fi obligați să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Un grup de senatori și deputați AUR, în frunte cu George Simion, au întrerupt şedinţa Comisiei juridice, dar şi pe cea a Comisiei de sănătate.

Aceștia s-au îmbrâncit cu senatorul PNL Daniel Fenechiu, care a încercat să le blocheze accesul în sala unde avea loc ședința Comisiei juridice. Ulterior, George Simion l-a filmat pe Daniel Fenechiu în timp ce fuma în interiorul Palatului Parlamentului, fapt interzis de Lege, moment în care senatorul PNL a început să-i adreseze injurii.

Certificatul digital ar urma să devină obligatoriu la serviciu

Potrivit proiectului de act normativ, vor fi obligați să prezinte certificatul verde digital al Uniunii Europene toți angajații din cadrul unităţilor sanitare publice şi private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unităţilor subordonate, precum şi din cadrul laboratoarelor de analize medicale, personalul este obligat sa prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.

În plus, senatorii vor discuta și propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin certificatul digital ar deveni obligatoriu pentru angajații din sediile instituțiilor publice sau private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW