Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban se retrage din grupul parlamentar al PNL: Numai lobotomizat aș putea să stau complice la acest atentat

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 26 octombrie 2021

Ludovic Orban a demisionat marți, 26 octombrie, din grupul parlamentar al PNL, decizia fiind anunțată de liberal în cadrul unei intervenții în plenul Camerei Deputaților, reunit la ora 10:00. Totodată, fostul șef al liberalilor a precizat că încă nu își dă demisia din partid. 

„Începând de astăzi, m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL și îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat (…)  Nu-mi dau demisia încă din PNL”, a declarat, între altele, Ludovic Orban marți, 26 octombrie, în plenul Camerei Deputaților.

De asemenea, fostul președinte al PNL a enumerat și câteva condiții care trebuie îndeplinite pentru ca el să nu își dea demisia din formațiune și să revină în grupul parlamentar din care s-a retras astăzi. Principala condiție este demisia conducerii actuale a PNL, condus de Florin Cîțu, premierul interimar.

Redăm declarațiile lui Ludovic Orban:

Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României, din forul reprezentativ suprem al României. Obligația morală pe care o am față de cetățenii români care au avut încredere în mine și PNL este de a-mi respecta angajamentele din campania electorală.

Astăzi nu am altă soluție în a fi consecvent (…) decât de a mă despărți, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni depășește orice imaginație.

Practic, s-a creat o criză politică artificial, din motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean (…) a fost făcut praf principalul partid de guvernământ. A fost făcută praf coaliția (…) nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică.

Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea să stau nepăsător, pasiv, complice la acest atentat împotriva interesului național.

Eu sunt un om care are conștiință, un om care-și iubește țara și care ține, prin această decizie, o mică formă de protest față de tot ce s-a întâmplat.

Nu-mi dau demisia încă din PNL. Este partidul căruia i-am dedicat toată viața matură (…)

Pentru a nu demisiona din PNL și pentru a mă întoarce în grupul parlamentar al PNL trebuie îndeplinite câteva condiții. Condcuerea ruptă de realitate (…) trebuie să se ducă acasă. Deputații PNL să renunțe la golf. Eu, personal, nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni.

Noi trebui să fim consecvenți angajamentului pe care ni l-am luat – de a dezvolta România.

Am construit o coaliție de centru-dreapta, care așa cum a funcționat – de bine, de rău – asigura o stabilitate. Țara plutește în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă, probabil pescuiește în momentul de față sau a fugit la ski.

Rămân același om, sunt consecvent. Nu pot să accept ca un partid care are o existență de peste 146 de ani să-și bată joc de istoria sa, de înaintașii săi, de cetățenii români și să refuze să continue acest proiect vital pentru românia – misiunea de a dezvolta România.

Puteți urmări intervenția lui Ludovic Orban mai jos, la minutul 16:00:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW