Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vîlceanu susține că PNL vrea refacerea coaliției cu USR, dar după ce votează Cabinetul Ciucă / Moșteanu: Nu votăm un Guvern minoritar

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2021

Astăzi continuă negocierile pentru susținerea Guvernului Ciucă în Parlament, însă criza politică pare departe de final, în lumina celor mai recente declarații de pe scena politică. Dan Vîlceanu susține că PNL vrea refacerea coaliției de guvernare cu USR, dar doar după ce formațiunea condusă de Dacian Cioloș votează guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă. La rândul lor, cei din USR transmit că nu vor vota un Guvern minoritar.

Întrebat dacă liberalii mai vor să guverneze alături de USR, secretarul general al PNL a răspuns afirmativ, dar a evidențiat că România are nevoie cât mai repede de un guvern, fie el și minoritar.

„Evident că o vrem (refacerea coaliției – n.red.), am vrut-o tot timpul, am spus-o încontinuu. Până acum, USR a spus: Noi vrem să refacem coaliţia, dar fără Cîţu. Dar Cîţu este tot ce contează într-o coaliţie de guvernare?! România nu are timp să stea încă două-trei săptămâni pe loc, fără guvern, ca să discutăm noi coaliţii.

România are nevoie acum de un guvern. Şi este un prim pas să pui un guvern acum, repede, că ai nevoie de un guvern, şi stăm după aceea şi ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm şi ne dăm seama că am greşit cu toţii şi rezolvăm problema. Dar nu poţi să stai fără guvern doar ca să ne certăm noi”, a declarat Vîlceanu duminică, 24 octombrie, citat de News.ro.

La rândul său, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat luni, 25 octombrie, că formațiunea din care face parte nu va vota un Guvern minoritar:

„USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloș era premier desemnat, prima noastră opțiune a fost refacerea coaliției, partenerii ne-au respins”, a susținut Moșteanu la RFI România.

Întâlnire Ciucă – USR

Dacian Cioloș, președintele USR, are o întâlnire, la ora 12.00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Premierul desemnat va discuta cu USR doar pentru susținerea Guvernului în Parlament, nu și pentru guvernare alături de PNL și UDMR.

Rămâne de văzut care vor fi concluziile acestei întrevederi.

CITEȘTE ȘI Continuă negocierile pentru susținerea Guvernului Ciucă. Ciolacu: Nu avem o discuție să intrăm la guvernare

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW