Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România, una dintre țările aliate care au semnat pentru înființarea primului fond de inovare al NATO

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 octombrie 2021

România, alături de alte 16 țări, a semnat vineri, 22 octombrie, un acord pentru înființarea primului fond de inovare al NATO. Ceremonia de semnare a fost organizată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, eveniment la care au participat și miniștrii Apărării din 17 țări aliate.

„La summit-ul de la Bruxelles, liderii NATO s-au angajat să consolideze Alianța, inclusiv prin promovarea și protejarea inovației transatlantice. Astăzi ne îndeplinim acest angajament. Împreună ne vom menține cetățenii în siguranță într-o lume care se află într-o permanentă schimbare”, a declarat Stoltenberg, citat într-un comunicat al NATO.

Acest fond multinațional va ajuta NATO să își păstreze avantajul tehnologic, permițând investiții – în valoare de 1 miliard de euro – în tehnologii cu dublă utilizare, cu potențiale aplicații în domeniile Apărării și Securității. De asemenea, va facilita o cooperare mai strânsă cu inovatorii de tehnologie, care altfel ar putea să nu fie capabili să dezvolte cu succes soluțiile inovatoare necesare pentru protecția Alianței.

Împreună cu DIANA, un Accelerator pentru inovare în domeniul apărării pentru Atlanticul de Nord, Fondul pentru inovare va sprijini dezvoltarea unei comunități de inovare transatlantică.

Acordul a fost semnat de miniştrii de Externe din Belgia, Republica Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia şi Regatul Unit.

Din partea României, la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, a participat Simona Cojocaru, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, conform unui anunț al MApN.

Foto: Nato.int

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW