Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un nou incident grav într-un spital din România: Instalația de oxigen s-a defectat iar pacienții sunt ventilați manual

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2021

Instalația de oxigen a Spitalului Târgu Cărbunești s-a defectat, vineri dimineață, iar pacienții, inclusiv cei aflați în secția de Terapie Intensivă au fost ventitați manual de cadrele medicale. 

Două persoane și-au pierdut viața, însă deocamdată nu este clar dacă de vină a fost defecțiunea instalației de oxigen sau decesele au survenit din alte cauze. O anchetă a autorităților va stabili care au fost circumstanțele exacte în care s-au produs aceste pierderi de vieți omenești.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul judetului Gorj și au fost trimise imediat două autospeciale pentru transport victime multiple si patru ambulanțe SMURD cu 16 butelii de oxigen. Alte opt ambulanțe vin din Mehedinți, Dolj, Hunedoara și Vâlcea, pentru a-i putea susține pe pacienți până la repararea instalației de oxigen sau până la transferul în alte spitale. Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen.

Din primele informații deținute de Ministerul Sănătății, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, dintre care aproximativ 80-90 de pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

Știre în curs de actualizare.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW