Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Să înţelegem că nu putem să controlăm pandemia până nu se implică toată societatea

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat miercuri, 20 octombrie, că vaccinarea cu schema completă reduce de cel puțin 20 de ori riscul de deces și a precizat că, în momentul de față, nu există niciun medicament anti-COVID care să dea acest rezultat. Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a cerut implicare din partea tuturor actorilor din societate, pentru a controla pandemia de COVID-19. 

Președintele Comitetului de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) a mai precizat că cifrele înregistrate de România, adică 6 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser, pot fi privite ca un succes în plan național.

În raport cu ce se întâmplă în celelalte ţări europene şi cu nevoia şi obiectivele pentru care am fi putut să le atingem, evident că nu putem vorbi în aceiaşi termeni(…)Această mişcare anti-vaccinare există tocmai pentru că mişcarea pro-vaccinare este timidă şi nu şi-a făcut aşa cum trebuia treaba până în acest moment, pentru că altfel efectul mişcării anti-vaccinare ar fi fost limitat”, a declarat Valeriu Gheorghiță, miercuri, la evenimentul de lansare a Forumului Român-Pro-Vaccinare, citat de Agerpres.

Medicul militar a vorbit despre cadrele medicale care au lansat mesaje anti-vaccinare.

În toată această perioadă, am observat cadre medicale indiferent că vorbim de medici, asistenţi, care nu doar că nu au recomandat vaccinarea ci au fost împotriva vaccinării în mod vehement(…)Datorită vaccinurilor noi, azi, trăim mai mult, datorită antibioticelor mortalitatea prin boli infecţioase a scăzut. (…) Haideţi să înţelegem că nu putem să controlăm această pandemie până nu se implică toată societatea”, a precizat coordonatorul CNCAV.

Valeriu Gheorghiță le-a cerut societăților profesionale din Sănătate să aibă o prezență mai activă pentru combaterea dezinformării.

În fiecare zi primesc o grămadă de sesizări legate de medici care contra-indică în mod nejustificat vaccinarea, care inventează tot felul de contraindicaţii, care nu există nicăieri, legat de vaccinare”, a precizat medicul militar.

CITEȘTE ȘI: Numărul de cazuri COVID-19 rămâne crescut: Peste 17.000 de noi îmbolnăviri și 414 de decese, în ultimele 24 de ore

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW