Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor: Dacian Cioloș nu a reușit să stabilească un nivel de încredere pentru refacerea coaliției

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 octombrie 2021

Kelemen Hunor, liderul UDMR, susține că premierul desemnat, Dacian Cioloș, nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției PNL-USR-UDMR și arată că președintele USR mai are, în acest moment, trei opțiuni: depunerea mandatului, un guvern PSD-USR-AUR sau un guvern minoritar USR. 

Premierul desemnat, Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Prin urmare, el mai are trei opțiuni: 1. să renunțe la mandatul oferit de președinte; 2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianță formată pentru demiterea guvernului; 3. să ceară sprijinul parlamentului pentru un guvern monocolor USR”, a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Liderul UDMR arată că partidul își dorește formarea unui guvern care să se concentreze pe problemele reale ale societății, ce ar urma să găsească soluții urgente pentru gestionarea pandemiei, a crizei prețurilor la energie și pregătirea bugetului pentru anul viitor, „cât mai curând posibil”.

Pentru noi, politica înseamnă în primul rând căutarea și reprezentarea binelui comun, îmbunătățirea condițiilor de trai și de siguranță al oamenilor. Urmând aceste principii în activitatea noastră din cadrul guvernului, reprezentăm comunitatea maghiară din România și toți cetățenii români, atât timp cât vom avea posibilitatea să fim prezenți la guvernare”, a adăugat Kelemen Hunor.

Context

Partidul Național Liberal a decis, în cadrul ședinței Biroului Executiv de vineri, 15 octombrie, că îi va cere prim-ministrului desemnat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, să încerce să formeze o majoritate cu PSD și AUR, invocând rezultatul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a explicat că, în caz contrar, liberalii vor negocia intrarea la guvernare cu liderii tuturor partidelor, exceptând AUR.

În acest context, Dacian Cioloș a reluat poziția partidului pe care îl conduce, precizând că duminică, 17 octombrie, USR va stabili programul de guvernare și echipa care va forma guvernul minoritar, ce va fi prezentat în Parlament la începutul săptămânii viitoare.

Liderul USR le-a dat liberalilor timp până duminică să revină asupra deciziei de a nu negocia refacerea coaliției într-un guvern condus de Cioloș.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW