Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DNA: Mită la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu / Un deputat PNL, anchetat de procurori. Reacția lui Cosmin Șandru

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi, 14 octombrie, că a început urmărirea penală față de Cosmin Șandru, deputat PNL, și Nicolae-Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, cei doi fiind acuzați de dare de mită la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Pe 1 octombrie, înainte de plenul în care urma să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului, Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unui alt deputat că, dacă va absenta de la plen, apropiații săi vor fi numiți în posturi de conducere a unor instituții publice, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA.

Reacția deputatului PNL

Deputatul Cosmin Șandru a precizat că se va „autosuspenda” din PNL până la finalizarea anchetei DNA.

Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declaraţie pe marginea acesteia până la finalizare”, a anunţat deputatul Cosmin Şandru, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Context

Acțiunea procurorilor DNA vine în urma unei sesizări făcute de AUR, după ce George Simion a publicat o înregistrare în care Șandru ar încerca să îl convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească de la votul moțiunii de cenzură, din 5 octombrie.

Discuția din înregistrare are loc între Cosmin Șandru (deputat PNL), Nicu Bitea (PNL) și deputatul AUR Cirprian Titi Stoica.

Bitea: Zi, cum o negociem? Există vreo șansă să negociem?

Stoica: Bă, eu zic că nu.

Bitea: Ce-ar trebui făcut ca să putem negocia? Ia spune.

Șandru: Eu îți spun direct. Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, unde spui tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Înțelegi? Ne spui unde, instituții deconcentrare. Nu știu…

Stoica: N-are rost să vă fac să vă pierdeți timpul”, se arată în înregistrare.

Sursă foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW