Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reacția USR, după motivarea Curții Constituționale: Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au atentat la statul de drept

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvați România (USR), susține că liberalii și social-democrații au călcat în picioare Constituția pentru a-i asigura lui Florin Cîțu funcția de președinte al Partidului Național Liberal, citând motivarea Curții Constituționale a României (CCR) pe tema moțiunii de cenzură depusă în luna septembrie de USR și AUR.

Curtea Constituțională a spus, negru pe alb, că Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și reprezentanții PNL și PSD au atentat la statul de drept. Cât despre așa zisele semnături false, tot CCR a spus că nu a existat nicio suspiciune. Concret, PNL și PSD au mințit. O așa zisă „echipă câștigătoare”, împreună cu PSD, au călcat în picioare, cu bună știință, Constituția, totul pentru a-l face președinte la PNL pe Florin Cîțu”, a scris Ionuț Moșteanu, luni, 11 octombrie, pe Facebook.

Moșteanu susține că CCR a confirmat, prin motivarea publicată luni, blatul dintre PNL și PSD pentru blocarea moțiunii de cenzură depusă de USR și AUR în luna septembrie.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cum motivează Curtea Constituțională decizia legată de moțiunea de cenzură USR – AUR / Explicațiile fostului președinte CCR

Context

Scandalul din 1 septembrie a fost cel care a pus capac relației dintre Florin Cîțu și USR. Atunci, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern, premierul a adăugat proiectul „Anghel Saligny”, așa-numitul PNDL 3, criticat aspru de partenerii de coaliție din USR.

La finalul ședinței, ministrul Justiției din partea USR, Stelian Ion, a fost demis de premierul Florin Cîțu. Ca răspuns, ceilalți miniștri ai USR au demisionat din Guvern, iar partidul a depus, alături de AUR, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Cîțu.

După ce USR și AUR au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, social-democrații au fost acuzați de blat cu tabăra din PNL care îl susținea pe Florin Cîțu la Congresul liberalilor, după ce mai multe încercări de stabilire a calendarului moțiunii au fost blocate în Birourile permanente reunite, întrucât PSD a absentat la ședințe.

Social-democrații au votat cot-la-cot cu liberalii să se aștepte decizia CCR înainte de votul asupra moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, ceea ce a însemnat că Florin Cîțu a intrat în competiția internă în calitate de prim-ministru.

După ce scandalul s-a mutat la CCR, iar Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, PSD a depus o altă moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Cîțu, adoptată de către 281 de parlamentari.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a răspuns duminică seară, 10 octombrie, acuzațiilor de blat între liberali și social-democrați, precizând că obiectivul partidului a fost acela de a genera o ruptură între PNL și USR.

Haideţi să vă spun sincer: obiectivul nostru nu a fost să fie Cîţu sau nu preşedinte la PNL, obiectivul nostru categoric a fost acela ca USR şi PNL să nu se împace şi să nu ducă România spre dezastru sau să continue spre dezastrul în care au adus România”, a spus Alfred Simonis, duminică seară, la Digi24, citat de News.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Thank you for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply couldn’t come across. What a perfect website.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW