Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD Galați protestează față de Guvern: Au alocat bani doar pentru 18 comune ale PNL

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2021

Zeci de membri Partidului Social Democrat, printre care parlamentari, consilieri şi primari din comunele judeţului Galaţi, au protestat joi, 7 octombrie în faţa sediului Instituţiei Prefectului, împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu, căruia îi reproşează că a alocat administraţiilor locale fonduri pentru cheltuieli de funcţionare diferenţiat, în funcţie de culoarea politică a primarilor, transmite Agerpres

„S-au alocat peste 100 milioane de euro, iar Galaţiului nu i s-a alocat nici măcar un milion de euro. Au dat aseară o hotărâre de Guvern, noaptea ca hoţii, şi au alocat bani doar pentru 18 comune ale PNL-ului. Judeţul Galaţi are 627.000 de locuitori şi ei au alocat bani doar pentru 120.000 de oameni. O localitate cu 1.300 de locuitori, ca Suhurlui, a luat 485.000 de lei, iar localităţi de 10.000 de locuitori, ca Brăhăşeşti şi Pechea, nu au luat niciun ban. Ce vină au oamenii ăştia? Sunt proiecte cu fonduri europene şi nu vor avea bani să asigure cofinanţările. Este vorba despre 540.000 de oameni care au fost ignoraţi de Guvernul României. Guvernul nu este pe persoană fizică, este al tuturor românilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Banii Guvernului au ocolit rivalii lui Florin Cîțu

Guvernul a alocat, în ședința de miercuri seară, peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă, bani ce vor merge către primării și consilii județene.

Sume importante au primit administrațiile conduse de PNL și UDMR. De pildă municipiul Suceava, unde primar este liberalul Ion Lungu, a primit 15 milioane lei, iar municipiul Medgidia, condus de unt alt edil liberal, a primit alocări de 23 milioane lei. La polul opus s-au situat municipiile conduse de primari USR, PSD sau care nu l-au susțin pe Florin Cîțu pentru șefia partidului. Pe lângă Timișoara, au mai fost exceptate Craiova (PSD), Alba Iulia (USR), Botoșani (PSD), Brașov (USR), Brăila (PSD), Buzău (PSD) și Oradea (PNL – nu l-a susținut pe Florin Cîțu).

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz iese la atac, după ce Timișoara nu primit niciun leu din Fondul de Rezervă: Cvadruplarea preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local

Sursa foto: Facebook / PSD Galați

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW