Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dominic Fritz iese la atac, după ce Timișoara nu primit niciun leu din Fondul de Rezervă: Cvadruplarea preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2021

Primarul USR al municipiului Timișoarei Dominic Fritz s-a declarat joi, 7 octombrie, extrem de nemulțumit de faptul că administrația pe care o conduce a fost exceptate de la alocările făcute de Guvern din Fondul de Rezervă.

„Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timişoara merită susţinută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timişoarei. Timişoara contribuie substanţial la bugetul de stat al României, dar nu primeşte bani pe măsura contribuţiei. Nu doar acum, se întâmplă de 30 de ani. De 30 de ani Timişoara contribuie mai mult la bugetul ţării decât primeşte. (…) Nevoia urgentă a momentului, pentru Timişoara, este susţinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării oraşului. Cvadruplarea preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local şi nici de abonaţii Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, şcolile şi gospodăriile Timişoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să îşi asume o parte a poverii”, a scris, pe Facebook, Dominic Fritz.

Banii Guvernului au ocolit rivalii lui Florin Cîțu

Guvernul a alocat, în ședința de miercuri seară, peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă, bani ce vor merge către primării și consilii județene.

Sume importante au primit administrațiile conduse de PNL și UDMR. De pildă municipiul Suceava, unde primar este liberalul Ion Lungu, a primit 15 milioane lei, iar municipiul Medgidia, condus de unt alt edil liberal, a primit alocări de 23 milioane lei. La polul opus s-au situat municipiile conduse de primari USR, PSD sau care nu l-au susțin pe Florin Cîțu pentru șefia partidului. Pe lângă Timișoara, au mai fost exceptate Craiova (PSD), Alba Iulia (USR), Botoșani (PSD), Brașov (USR), Brăila (PSD), Buzău (PSD) și Oradea (PNL – nu l-a susținut pe Florin Cîțu).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW