Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cancelarul austriac Sebastian Kurz, din nou în vizorul procurorilor. Percheziții în sediul partidului conservator

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2021

Cancelarul austriac Sebastian Kurz este vizat de o anchetă penală privind finanțarea din bani publici a unor campanii de presă în favoarea Partidului Popular Austriac (ÖVP), aflat la putere, notează agenția națională de presă APA.

Procurorii au efectuat miercuri, 6 octombrie, percheziții la mai multe adrese, printre care în Ministerul Finanțelor și sediul central al ÖVP.

În dosar anchetatorii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, abuz de încredere și corupție.

„Între 2016 și 2018, Ministerul Finanțelor a folosit fonduri bugetare pentru a finanța exclusiv sondaje motivate politic, uneori manipulate de partid, ale unei companii de cercetare de opinie în interesul unui partid politic și al funcționarilor săi de vârf”, suspectează procurorii austrieci.

Kurz mai face obiectul unei anchete

În mai 2021, procurorii austrieci au pornit o anchetă Cancelarul Sebastian Kurz este anchetat de procurorii austrieci pentru o posibilă mărturie falsă făcută în fața comisiei parlamentare ce investighează scandalul „Ibizagate”.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/cancelarul-austriac-sebastian-kurz-din-nou-in-vizorul-procurorilor-perchezitii-in-sediul-partidului-conservator/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW