Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un avion înmatriculat în România s-a prăbușit în apropiere de Milano. Doi cetățeni români, printre victime – UPDATE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2021

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a comunicat oficial că printre victimele tragediei aviatice se numără doi cetățeni români

Știrea inițială: 

Un avion de tip Pilatus PC-12/47E cu opt persoane la bord s-a prăbușit duminică, la ora locală 13:12, în apropierea orașului Milano. Potrivit presei din Italia, aparatul de zbor ar fi fost pilotat de afaceristul român Dan Petrescu iar alături de acesta s-ar fi aflat soția și copilul, alături de alte cinci persoane de naționalitate necunoscută.

Avionul decolase de pe aeroportul Milano Linate în jurul orei locale 13:03 cu destinația Olbia, Sardinia. După doar nouă minute de zbor, aeronava s-a prăbușit peste o clădire industrială în care nu se afla nicio persoană și o stație de autobuz. Nu există niciun supraviețuitor.

Potrivit Flightradar24.com, pe data de 30 septembrie avionul, în penultimul său zbor, s-a deplasat de la București la Milano.

Sursa: Bordingpass.ro

Relatările martorilor

„Am auzit un avion pe cale să prăbușească, cu elicele oprite, apoi am simțit cum tremură geamurile și, ca în filme, m-am dus la fereastră și am văzut un nor de fum ridicându-se”, relatează un tânăr care locuiește la câteva zeci de metri de clădirea pe care s-a prăbușit avionul, citat de agenția de presă ANSA.

„Am văzut un avion pierzând controlul. Am văzut exact când s-a prăbușit. L-am văzut coborând și apoi mult fum, flăcări. Pe cer zburau bucăți”, este povestea lui Andrea, 19 ani.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW