Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Nereguli grave la spitalul care a luat foc în Constanța: Instalații improvizate sau defecte

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 1 octombrie 2021 Etichete: ,

Mai multe nereguli legate de Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța apar în raportul întocmit după tragedia de la Secția ATI a Spitalului din Neamț. Atunci, toate secțiile ATI din țară au fost verificate. Concluziile au ajuns la Ministerul Sănătății încă din decembrie 2020.

Astfel, în ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, ars vineri, apar următoarele probleme:

  • Nu functionează instalatiile de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor:
  • Instalatiile electrice se exploatează cu defectiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor:
  • Instalatiilc electrice nu sunt verificate periodic cu personal atestat.

Raportul a fost întocmit și trimis Ministerului Sănătății după tragedia de la spitalul din Piatra Neamț.

Rolul verificărilor era tocmai cel de a preveni astfel de tragedii.

Am onoarea a adresa dumneavoastră spre a informa cu privire la concluziile controalelor de
prevenire executate de personalul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov la secţiile ATI din cadrul unităţilor sanitare de la nivelul zonelor de competenţă, în vederea prevenirii şi  reducerii riscului de manifestare a unor situaţii de urgenţă, similare incendiului din data de 14.11.2020 produs la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, potrivit informării prezentate anexat”, se arată în documentul semnat de Raed Arafat și trimis ministrului Nelu Tătaru.

Citește AICI întregul document.

Managerul spitalului susține că problemele au fost rezolvate

Pe de altă parte, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Stela Halichidis, într-o declarație făcută la scurt timp după stingerea incendiului, a susținut că toate neregulile semnalate în raport fuseseră remediate.

Un incendiu a izbucnit, vineri, 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la Secția de Terapie Intensivă, anunță IGSU. Nouă pacienți și-au pierdut viața.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Nouă persoane și-ar fi pierdut viața – SURSE

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW