Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu pasează către Ludovic Orban responsabilitatea incidentelor de la Congresul PNL

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2021

Președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis marți, 28 septembrie, că fostul lider partidului Ludovic Orban ar trebui să ofere explicații în legătură cu incidentele petrecute la Congresul Partidului Național Liberal. 

„Astăzi sunt președintele partidului, organizatorii au fost înainte aleși, să mergeți să întrebați la fostul președinte”, a declarat Florin Cîțu.

La rândul său, Lucian Bode, ministrul afacerilor interne a precizat că PNL a fost amendat de Poliția Română din cauza faptului că, la Congresul desfășurat la Romexpo participanții nu au respectat regula distanțării fizice, iar unii dintre aceștia nu au purtat masca de protecție corespunzător.

„Pentru faptul că nu s-a respectat distanțarea, pentru că unii participanți nu purtau corect masca, Poliția Capitalei a amendat organizatorii cu 10.000 lei. Firma de pază a fost amendată cu 5.000 lei. Eu nu am fost nici organizator nici ministru de interne acolo. Responsabilitatea revine organizatorilor. Ce ar fi trebuit să fac?”, a declarat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

PNL a fost amendat cu 10.000 lei

Organizatorii Congresului PNL de sâmbătă, 25 septembrie, au fost amendați cu 10.000 de lei de Poliția Capitalei, pentru nerespectarea regulilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut marți, 28 septembrie, de comisarul-șef Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, care a fost audiat în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, la solicitarea grupurilor parlamentare PSD și USR PLUS.

„Au fost înregistrate 17 apeluri prin care se semnala că nu toți participanții purtau masca de protecție și nu păstrau distanța. Apelurile au fost transferate imediat structurii de poliție competentă teritorială. Așa cum s-a întâmplat și la alte evenimente cu public numeros, fie că vorbim despre manifestații publice sau alte tipuri de întruniri, forțele de ordine au asigurat măsuri pentru fluența și siguranța traficului rutier, măsuri pentru ordinea și liniștea publică, iar în caz de nereguli, ulterior, pe baza verificărilor efectuate, au fost dispuse în termenul legal măsuri sancționatorii.

Cu privire la ce avem până la acest moment, s-a stabilit o sancțiune contravențională față de organizator, cu maximul cuantumului prevăzut de legea 55/2020 (n.r. 10.000 de lei). Sancțiunea a fost aplicată pentru că organizatorul nu s-a asigurat că sunt respectate toate măsurile, de distanțare fizică. Acesta nu s-a asigurat nici că toți participanții poartă mască de protecție pe toată durata evenimentului”, a declarat Bogdan Berechet în timpul audierii.

Jurnaliste agresate la Congres

În legătură cazul jurnalistelor Iulia Garbacea și Mădălina Mihalache, agresate de delegați PNL, ministrul Lucian Bode a ținut să își ceară scuze, precizând faptul că Poliția a demarat o anchetă.

Pentru ca suntem in era pitiponcilor, a oamenilor fără creier și valori, a bărbaților care lovesc femei pt ca pot, va…

Publicată de Iulia Garbacea pe Sâmbătă, 25 septembrie 2021

 

N-am scris pana acum pentru ca n-aveam dovada. Vreau doar sa stiti ca in noua ani de PSD doar la mitingul de la Targoviste am mai patit asa ceva!

Multumesc, Sorina Ionaşc si Iulia Garbacea! Camerele lor au surprins momentul!

Urmariti o mostra de liberalism marca #echipacastigatoare!

Publicată de Madalina Mihalache pe Luni, 27 septembrie 2021

Context

Congresul Partidului Național Liberal, în urma căruia Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, s-a desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, cu 5.000 de delegați, în condițiile în care Capitala era în scenariul roșu, cu o incidență de 4,1 cazuri la mia de locuitori.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW