Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, atacuri în rafală după pierderea alegerilor PNL: Mi-ar fi rușine în locul lui Cîțu. A fost ordin de zi pe unitate de la președinție

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2021

Ludovic Orban i-a acuzat luni, 27 septembrie, pe susținătorii lui Florin Cîțu de la Congresul PNL și, implicit, pe premier, că au încălcat „în mod flagrant și grav” dreptul delegaților de a alege liberi. Fostul lider al PNL a lansat o serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului Florin Cîțu, menționând o posibilă implicare a serviciilor secrete în alegerile interne ale liberalilor.

După o campanie în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât a fost atacat de PSD, totul a culminat cu un așa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental într-o democrație, dreptul de a alege liber”, a declarat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Fostul președinte al PNL acuză tabăra lui Florin Cîțu că ar fi planificat o lovitură de partid, folosind mecanisme de control și presiune „desprinse din regimuri totalitare”.

Chiar dacă a ajuns cum a ajuns, mi-ar fi rușine dacă aș fi în locul lui (n.r. Florin Cîțu) să ajung președinte al PNL, așa cum a ajuns el. El nu va mai fi prim-ministru. Dacă va rămâne prim-ministru va rămâne din mila PSD, iar dacă rămâi din mila PSD, îți bați joc de simpatizanții PNL care cred din ce în ce mai puțin în Florin Cîțu. A devenit pentru un număr uriaș de cetățeni o persona non-grata”, sunt atacurile lansate de Orban la adresa prim-ministrului.

Ludovic Orban a lansat o serie de acuzații și la adresa președintelui Klaus Iohannis, precizând că ar fi încălcat Constituția, prin mesajul de susținere față de Florin Cîțu, transmis la Congres.

Toate speculațiile că președintele îl susține pe Cîțu, că și-au construit întreaga campanie pe mesajul că e ordin de zi pe unitate de la președinție să iasă Cîțu președinte, eu nu le-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuție între președinte și lideri de partid. E adevărat că am avut informații de la toți membrii care îmi spuneau cum fac campanie diferiți președinți. Aceste lucruri s-au clarificat prin mesajul președintelui de la Congres, orice om a înțeles partizanatul președintelui pentru Florin Cîțu”, a precizat fostul președinte PNL.

În plus, președintele Camerei Deputaților cere instituirea unei comisii de control al Serviciului Român de Informații, pentru a ancheta posibila implicare a serviciilor în alegerile interne din PNL.

S-a confirmat în ultimii 30 de ani că există intervenții ale serviciilor în zone în care serviciile nu ar trebui să fie prezente, mass-media de exemplu, în justiție, în administrație, în partide politice. Acest lucru nu trebuie să existe și mă gândesc dacă nu cumva CNSAS nu ar trebui să se ocupe mai degrabă de colaboratorii serviciilor de astăzi, nu de colaboratorii securității”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Ludovic Orban a precizat că, într-un termen de 15 zile, își va depune demisia de la conducerea Camerei Deputaților, motivând că, dacă și-ar fi depus-o luni, în 3 zile funcția i-ar fi revenit unui membru PSD.

Nu sunt înfrânt. Sunt pe câmpul pe luptă și voi continua să lupt pentru libertate, democrație, visul frumos pe care îl am despre România. Rămân același om care își iubește țara, liberalismul, respectă și acționează în conformitate cu tradiția și uriașele realizări ale înaintașilor noștri din PNL. Toată acțiunea mea va fi pentru a susține toate proiectele de dezvoltare ale României, pentru a susține valorile și principiile în care cred cu tărie”, susține Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW