Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cum se vor desfășura cursurile în cele mai mari universități din Capitală

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2021

Elevii s-au întors în bănci în data de 13 septembrie și nu mai este mult timp până vine și rândul studenților. Dacă elevii s-au dus fizic la orele de curs, studenții nu sunt la fel de norocoși, căci mai multe universități din Capitală au anunțat că vor începe cursurile în format hibrid – și online, și fizic.

Universitatea București

Universitatea București a decis miercuri, 15 septembrie, ca cele 19 facultăți să desfășoare activități în sistem mixt/ hibrid, atât cu participare fizică, cât și cu prezență online.

„Astfel, este recomandată desfășurarea în sistem fizic a cursurilor și a activităților de seminar, laboratoare, lucrări practice etc. la care participă mai puțin de 50 de studenți, în timp ce cursurile/ activitățile didactice și de cercetare la care participă mai mult de 50 de studenți să se desfășoare online”, se arată într-un comunicat al UB.

Politehnica

Și studenții de la Politehnică vor participa la cursuri cu prezență fizică, dar și online.

Rectorul Universităţii Politehnica, Mihnea Costoiu, a precizat, pentru Agerpres, că activităţile de curs se vor desfăşura în sistem online, ca anul trecut, pe platforme pe care universitatea le are disponibile.

„În acelaşi timp, activitatea practică – seminarii, laboratoare, proiecte – se va desfăşura în regim obişnuit cu prezenţa fizică a studenţilor în campusul universităţii. Sperăm să putem să desfăşurăm acest mod de lucru pe tot parcursul anului universitar”, a explicat Mihnea Costoiu.

SNSPA

În schimb, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), toate cursurile se vor desfășura online, cel puțin în primul semestru al anului universitar.

„Senatul SNSPA a hotărât ca toate activitățile didactice aferente semestrului I al anului universitar 2021-2022 să se desfășoară online, prin intermediul mijloacelor electronice.

Totodată, la începutul lunii octombrie 2021, structurile academice ale SNSPA vor organiza activități academice extracurriculare facultative, în special pentru studenții din anul I de studii, cu prezența fizică în sediul universității. Activitățile se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță stabilite de autorități la momentul organizării acestora”, a transmis SNSPA într-un comunicat vineri, 17 septembrie.

ASE

Și Academia de Studii Economice din București a anunțat cum se vor desfășura cursurile în primul semestru: în sistem mixt.

Potrivit site-ului academiei, acestea se vor desfășura astfel:

„- Cursurile de la programele de studii universitare de licență, masterat, nivelul I si II DPPD și studii postuniversitare, în sistem online;

– Activitățile de seminar (lucrari aplicative, proiecte, laboratoare) de la programele de studii universitare de licenta, masterat, nivelul I si II DPPD si studii postuniversitare, cu prezență în campus;

– Activitatile tutoriale de doctorat se vor desfășura exclusiv cu prezență în campus;

– Activitatea programelor de studii licență ID și IFR se va desfășura exclusiv online”.

UMF Carol Davila

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a luat decizia de a desfăşura cursurile cu prezenţă fizică. Motivul: pare marte din cadrele didactice şi studenţi sunt vaccinaţi antiCovid, după cum a precizat conducerea universității pentru Agerpres:

„Decizia a fost luată luând în considerare procentul ridicat de cadre didactice şi de studenţi medicinişti vaccinaţi şi situaţia epidemiologică actuală. Dacă evoluţia situaţiei epidemiologice va impune, conducerea UMF „Carol Davila” va adapta modalitatea de predare astfel încât să permită atât un învăţământ de calitate, cât şi o siguranţă ridicată a participanţilor la procesul educative”.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Pe parcursul semestrului 1, activitatea didactică aferentă tuturor programelor de studii ale UAUIM se va desfășura în sistem hibrid (parțial online, parțial în sediile UAUIM din București și Sibiu și ale UMFST Târgu Mureș), după cum a informat conducerea universității.

Deschiderea anului universitar 2021-2022 va avea loc în data de 1 octombrie 2021 (în sistem hibrid: fizic și online), activitățile didactice urmând să înceapă din data de 4 octombrie 2021.

USAMV București

Universitatea De Științe Agronomice Și Medicină Veterinară București a anunțat și ea, în 16 septembrie, începerea noului an universitar în sistem hibrid – cursurile online, iar seminariile cu prezență fizică.

„Cursurile vor avea loc online, iar seminariile cu prezență fizică. Accesul la seminarii și lucrări practice se va face în condițiile impuse de securitatea epidemiologică. Studenții nevaccinați vor completa o declarație pe proprie răspundere Sars-Cov2”, se arată pe pagina de Facebook a universității.

În postare, studenții sunt anunțați că dacă se vaccinează ?̂?????̂?? ?? ???? ?????̦???? ??? ????? ?? ??????? ?????? ?? ?? ???? ???????? ?? ??????? ??????????̆?̦??.

Sursa foto: Universitatea din București

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW