Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Șefa DSP București, despre persoanele vaccinate cu schema completă: Nu vor intra în carantină

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2021

Oana Nicolescu, șefa Direcției de Sănătate Publică București, a explicat vineri, 24 septembrie, că persoanele vaccinate cu schema completă nu vor fi considerate contacți direcți ai celor confirmați pozitiv la COVID-19, deci nu vor fi nevoiți să stea în carantină, potrivit unui interviu News.ro.

Persoanele vaccinate cu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv şi pentru acestea nu va fi instituită măsura carantinării. Contacţii direcţi pentru care se instituie măsura carantinării sunt stabiliţi de către DSP în urma anchetei epidemiologice”, a spus Oana Nicolescu.

În cazul persoanelor confirmate pozitiv la COVID-19, șefa DSP București a precizat că, odată ce au aflat diagnosticul, acestea nu vor fi nevoite să sune la Direcțiile de Sănătate Publică, întrucât vor fi contactate de un reprezentant DSP pentru ancheta epidemiologică.

Potrivit procedurii, laboratorul unde s-a făcut testarea ar trebui să introducă rezultatul în aplicația Corona Forms, legată la DSP, iar cei care au făcut COVID-19 pot obține concediu medical în baza unui raport obținut cu ajutorul acestei aplicații.

Dacă la începutul pandemiei, direcţiile de sănătate publică gestionau un caz pozitiv de SARS-CoV-2 prin efectuarea anchetei epidemiologice pe hârtie, am ajuns ca astăzi să avem tot istoricul persoanei în această aplicaţie, respectiv câte teste a efectuat, anchetele epidemiologice, perioade de carantină/izolare, contacţi direcţi, decizii emise pentru acesta, dacă persoana este vaccinată, etc”, a spus Oana Nicolescu, șefa DSP.

Raportul medical emis de Corona Forms este transmis de DSP pe adresa de mail atât persoanei pozitive, cât și medicului de familie, a precizat șefa DSP.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW