Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rezultate alegeri pentru șefia USR PLUS: Cioloș câștigă primul tur, dar se va confrunta cu Barna în turul doi

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 23 septembrie 2021 Etichete: , , , ,

Joi, 23 septembrie, s-a încheiat primul tur al alegerilor interne pentru șefia USR PLUS. Dacian Cioloș a câștigat acest prim tur al alegerilor, dar cum nu a reușit să obțină peste 50% dintre voturi, va exista şi turul doi pentru președinția partidului. Cioloș a obținut 700 de voturi în plus față de principalul său contracandidat. 

74.4% dintre membrii cu drept de vot și-au exprimat opțiunile în acest scrutin.

Voturile obținute de cei trei candidați, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău:

  • Dacian Cioloș – 15.111 voturi (46%)
  • Dan Barna – 14.404, (43,9%)
  • Irineu Darău – 3.300 (10,1 %)

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, este cel care a anunțat rezultatele alegerilor interne.

„Tocmai s-a încheiat turul unu al alegerilor pentru noul președinte al USR PLUS. Din 44.114 colegi cu drept de vot, au votat 32.815 (…) Rezultatele scrutinului în primul tur sunt următoarele: Dacian Cioloș a obținut 15.111 voturi, adică 46%, Dan Barna a obținut 14.404 voturi, adică 43,9%, Irineu Darău a obținut 3.300 de voturi, adică 10,1%. Procesul continuă cu turul al doilea”, a declarat joi, 23 septembrie, Ionuț Moșteanu.

Reprezentantul partidului a mai precizat că astăzi va avea loc p ședință a Biroului Național, în care se vor discuta detalii despre turul al doilea al scrutinului, dar și despre Congresul USR PLUS, care va avea loc în 2 şi 3 octombrie.

„Azi vom avea o ședință de Birou Național la ora 16:00. Vom discuta detalii despre turul doi, împreună cu Secretariatul General. În zilele următoare va începe turul doi și care se va încheia înainte de congres. Congresul USR PLUS este în 9 zile. Astăzi vom lua și decizii de organizare a congresului”, a completat Moșteanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW