Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liviu Dragnea, acuzat de dezinformare după ce s-a plâns că în închisoare a fost ca în iad

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2021 Etichete:

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a reacționat marți, 21 septembrie, după ce Liviu Dragnea a spus că „în penitenciar a fost ca în iad”.

FSANP îl acuză pe Dragnea de dezinformare a opiniei publice și cataloghează drept tendențioase acuzațiile acestuia, întrucât aduc prejudicii de imagine întregului sistem penitenciar.

„FSANP consideră că deținutul Liviu Dragnea a fost privilegiat în Penitenciarul București Rahova de către fostul director Denis Darie, care i-a acordat acestuia în mod ilegal permisiunea de ieșire din penitenciar pe perioada executării pedepsei, cu complicitatea fostului director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cristi Pleșa, care a fost demis din această cauză în decembrie 2019 de către ministrul justiției Cătălin Predoiu. Mai mult de atât, directorul penitenciarului a fost premiat
pentru această situație”, transmit sindicatele într-un comunicat remis Main News.

Condițiile precare, știute de Dragnea

Totodată, FSANP susține că Liviu Dragnea știa de condițiile precare din penitenciare:

„Condițiile din penitenciare sunt într-adevăr precare (condiții de muncă și de detenție), însă acestea erau știute de omul politic de la acea vreme, Liviu Dragnea, al cărui ministru de Justiție Tudorel Toader a mințit în Raportul de activitate al Ministerului Justiției din 2019 că a modernizat 1.351 de locuri de cazare și a înființat 4.795 de noi locuri de cazare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că politicienii observă condițiile din penitenciare doar în momentul în care beneficiază de ele în calitate de deținuți. Ce l-a împiedicat pe deținutul Liviu DRAGNEA pe vremea în care era politician să acorde bani pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare?! Tot STATUL PARALEL?! (O Invenție mincinoasă menită să justifice incompetența politicienilor)”, mai arată sursa citată.

Sistemul e subfinanțat

În fine, sindicatele subliniază că „sistemul penitenciar din România nu este gândit greşit, ci este subfinanțat și subdimensionat, tocmai pentru a putea justifica politicienii vremii eventuale grațierii și amnistii bazate pe condițiile improprii din penitenciare. Fiecare ministru al Justiției s-a lăudat cu construirea de noi penitenciare, însă, în realitate, niciun ministru nu a construit penitenciare
în ultimii 15 ani”.

„În acest moment este foarte greu ca penitenciarele să reabiliteze deținuții din cauza legislației pro-infractor și a lipsei implicării Guvernului României în adoptarea unor măsuri de reabilitare post-detenție, situație care conduce la noi recidive ale deținuților liberați”, conchide comunicatul.

Context

După ce a efectuat 2 ani și 2 luni de închisoare din pedeapsa de 3 ani și 6 luni la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman, Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare pe 15 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Giurgiu.

Duminică, 19 septembrie, fostul lider PSD s-a plâns de situația din închisoare, în primul interviu acordat după ce a fost eliberat:

„În penitenciar a fost ca în iad. Din păcate, sistemul penitenciar din România este gândit greşit şi societatea în ansamblu greşeşte pentru că tratează întrun mod atât de superficial şi contrar a tot ceea ce se întâmplă în ţările dezvoltate din vest, unde se pune foarte mult accent pe condiţiile din penitenciare şi pe consilierea psihologică. Eu am avut un regim preferenţial negativ”.

Citește și Liviu Dragnea a anunțat înființarea unui nou partid politic

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW