Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


BEx al PNL: Ludovic Orban a fost desemnat șef de campanie pentru alegerile prezidențiale/ Cîțu: Rectificarea bugetară încearcă să ascundă o gaură de 9 miliarde de lei în bugetul țării

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2019 Etichete: ,

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost desemnat de Biroul Executiv al PNL, șef de campanie pentru alegerile prezidențiale, au declarat, pentru mainnews.ro, surse politice.

Partidul Național Liberal a început sâmbătă campania de strângere de semnături pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis la un nou mandat.

La finalul ședinței BEx al PNL, liderii formațiunii, Ludovic Orban, Raluca Turcan și Florin Cîțu au susținut declarații de presă în care au criticat guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.

Florin Cîțu: Îi cer public ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să își asume bugetul pentru 2019

Senatorul Florin Cîțu susține că rectificarea bugetară adoptată, luni, de către Guvernul României încearcă să ascundă o gaură de nouă miliarde de lei în bugetul țării.

Rectificarea bugetară a pornit greșit, deși ne-au ascultat săptămâna trecută și nu au introdus-o pe ordinea de zi, văd că vor să persiste în greșeală. Dacă ne uităm la primele șase luni de zile, vedem că această rectificare bugetară încearcă să ascundă o gaură de nouă miliarde de lei în bugetul României. Dacă ne uităm la cum încearcă să ascundă această gaură, pare mai mult că încearcă să ascundă o fraudă din bugetul României. ”, a declarat Cîțu.

Acesta i-a cerut public ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să își asume bugetul pentru anul 2019.

„În acest moment, rectificarea bugetară nu ține cont de execuția bugetară pe primele șase luni de zile așa cum cere Art. 23 din legea responsabilităţii fiscal-bugetare, pentru că, și dacă ar fi cerut cont de acest lucru, am fi avut o rectificare bugetară negativă.(…) Îi cer public ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să își asume bugetul pentru 2019. După doi ani de zile în care au distrus economia acestei țări, este momentul să respecte legislația în vigoare.”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban: OUG 114 are scopul de a distruge funcționarea economiei românești

Președintele partidului a spus că scopul ordonanței 114 a fost acela de a distruge funcționarea economiei românești.

„Ați văzut că în solicitarea noastră privitoare la convocarea sesiunii extraordinare, solicităm introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind OUG 114 cu obiectivul de a respinge această ordonanță 114 în integralitatea sa, inclusiv cu modificările ulterioare care au fost dictate prin alte ordonanțe de urgență. Am să vă dau un exemplu de parșivenie, de demagogie electorală, prin ceea ce s-a întâmplat de curând la ANR. Dacă vă aduceți aminte, în motivația publică prezentată pentru adoptarea OUG 114, a fost prezentată ca motivație publică reducerea tarifelor la energie electrică și la gazul natural. ANR, care este condusă în majoritate de reprezentanți PSD-ALDE a luat decizia de a majora cu 8,8% tarifele pentru diferitele categorii de verigi de pe parcursul în care ajunge energia electrică la consumator.”, a declarat Ludovic Orban.

„S-a majorat tariful de transport, de distribuție, tariful pentru servicii, rezultatul este că a crescut prețul la energie electrică cu cel puțin 2%, dacă nu mai mult. Deci OUG 114 a fost argumentată către opinia publică cu obiectivul de reducere a facturii la energie electrică și la gazul natural, în special pentru consumatorii casnici, iar rezultatul a fost creșterea tarifului dictată tocmai de ANR, condus, repet, în majoritate de PSD-ALDE. Ca atare, ori ce cetățean român care va plăti la factura de energie electrică, mai mult decât în urmă cu o lună de zile, trebuie să știe că majorarea este dictată de PSD-ALDE, de coaliția de guvernare și că de fapt OUG 114 a fost praf în ochii opiniei publice, având scopul de a distruge literalmente funcționarea economiei românești.”, a mai declarat liderul PNL.

Comentarii


  • Wow, fantastic weblog layout! How lengthy have
    you ever been running a blog for? you made running a blog glance easy.
    The total glance of your website is fantastic, let alone the content material!
    You can see similar here najlepszy sklep

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW