Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Formula de guvernare nu mai este posibilă cu Florin Cîțu prim-ministru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2021

Ludovic Orban a declarat joi, 9 septembrie, la Constanța, că Partidul Național Liberal are trei variante pentru a ieși din criza politică: refacerea coaliției cu USR PLUS, guvernarea cu PSD sau intrarea în opoziție. Președintele PNL consideră că cea mai bună soluție pentru partidul pe care îl conduce este refacerea coaliției, în formula stabilită în urma alegerilor parlamentare.

Cel mai mare duşman al României sunt avatarurile Partidului Comunist sub diferitele lor forme, cum s-au numit, FSN, FDSN, PDSR, PSD(…)Poate unii îşi imaginează că putem face vreo brânză cu varianta a doua. (…) Nu există alternativă onorabilă pentru noi, nu există altă soluţie decentă care să permită cât de cât să ne atingem obiectivele, decât actuala formulă de guvernare, iar actuala formulă de guvernare nu mai este posibilă cu Florin Cîţu prim-ministru”, a declarat Ludovic Orban, joi, la Constanța, citat de Digi24.

Președintele PNL amintește că, înainte de alegerile parlamentare, liberalii le-au promis alegătorilor 4 ani de stabilitate și creștere economică, dar, în schimb, oferă „un spectacol cum nu a mai fost în ultimii 30 de ani”.

Noi suntem PNL, noi trebuie să ne luăm deciziile conform aşteptărilor oamenilor care ne susţin, care au avut încredere şi care pot să aibă încredere în noi. Trebuie să ne luăm deciziile noi, acasă la noi, nu să aşteptăm să vină presiuni externe sau să ne impună cineva ce decizii să luăm”, a transmis președintele Partidului Național Liberal.

Ludovic Orban a fost prezent joi la Constanța pentru a-și prezenta moțiunea prin care cere încrederea liberalilor la Congresul din 25 septembrie, iar în locul său l-a lăsat pe Florin Roman să țină ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

CITEȘTE ȘI: Scandal în Parlament, înainte de citirea moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR / UPDATE Anca Dragu: Nu m-am așteptat la o încercare de preluare a puterii

Prim-ministrul Florin Cîțu l-a amenințat pe Ludovic Orban, afirmând că va încerca să îl demită din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dacă Curtea Constituțională va admite sesizarea premierului, făcută în legătură cu moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW