Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Demisiile miniștrilor USR PLUS, aprobate de președintele Klaus Iohannis. Cine preia interimatele

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 septembrie 2021

Klaus Iohannis a semnat miercuri, 8 septembrie, decretele prin care ia act de demisiile miniștrilor USR PLUS din Guvernul condus de Florin Cîțu și cele prin care numește înlocuitorii acestora. Din acest moment, în termen de 45 de zile, Executivul trebuie să fie reconfirmat în funcție prin votul parlamentarilor.

Reamintim că Dan Barna, fost vicepremier, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, și Ciprian Teleman, fost ministru al Digitalizării, și-au dat demisia din Guvernul condus de Florin Cîțu, pe fondul crizei guvernamentale, izbucnită după ce fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a fost revocat de prim-ministru.

În locul lor, mai mulți miniștri PNL și UDMR din Cabinetul Cîțu vor prelua interimatele la ministerele rămase fără conducere, după cum urmează: – Florin Cîțu preia interimatul Ministerului Fondurilor Europene; – Dan Vîlceanu preia interimatul la Transporturi; – Virgil Popescu preia interimatul la Economie; – Tanczos Barna preia interimatul la Digitalizare, Cseke Attila preia interimatul la Sănătate.

Din acest moment, în termen de 45 de zile, Guvernul condus de Florin Cîțu va fi nevoit să se prezinte în Parlament pentru a primi un vot de încredere din partea senatorilor și deputaților, având în vedere că USR PLUS s-a retras de la guvernare, schimbând calculele politice de la Palatul Victoria.

Dacă nu va reuși să obțină voturile necesare ale parlamentarilor, întreg Guvernul va fi demis.

În paralel, USR PLUS și AUR au inițiat o moțiune de cenzură, ce ar urma să fie citită joi, 9 septembrie, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW