Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR PLUS amenință cu moțiunea de cenzură: Toate opțiunile sunt pe masă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2021

Un nouă dispută agită apele în coaliția de guvernare. După ce premierul Florin Cîțu a propus adoptarea „PNDL 3” pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de miercuri, 1 septembrie, copreședintele USR PLUS Dan Barna a amenințat cu depunerea unei moțiuni de cenzură.

Dan Barna l-a acuzat pe premierul Florin Cîțu de încălcarea protocolului privind funcționarea coaliției de guvernare.

„Am constatat în această ședință de Guvern ca pe lista suplimentară a fost introdus, la surpriză, PNDL 3. Este o încălcare a actului adițional la actul de colaborare pe care l-am semnat cu partenerii după situația cu Vlad Voiculescu”, a declarat Dan Barna, după ședința USR PLUS.

Proiect de OUG fără aviz de la Ministerul Justiției

Proiectul susținut de Florin Cîțu în ședința de Guvern nu a fost avizat de Ministerul Justiției, în condițiile în care, până miercuri la ora 15:00 nu fusese transmis în original, a precizat ministrul Stelian Ion, la finalul ședinței USR PLUS.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu susține că proiectul de OUG a fost trimis la Ministerul Justiției, în original, pe data de 25 august.

Ședința de Guvern a fost suspendată

Ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie, a fost suspendată, după ce premierul Florin Cîțu a introdus pe ordinea de zi suplimentară un proiect de Ordonanță de Urgență privind aprobarea programului „Anghel Saligny”, cunoscut sub denumirea de „PNDL 3”.

Florin Cîțu insistă cu adoptarea OUG

Acuzat de USR PLUS că a propus adoptarea proiectului de act normativ fără ca acesta să aibă toate avizele, premierul Florin Cîțu a susținut că acesta îndeplinește toate procedurile legale, insistând că va fi adoptat după reluarea ședinței, la ora 19:00.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW