Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Agricultorii protestează în fața Guvernului: Lipsa de viziune a dus ferma de familie în pragul falimentului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 august 2021

Reprezentanții organizației Uniunea Salvăm Țăranul Român a organizat, joi, 12 august, o acțiune de protest în fața sediului Guvernului în care solicită stimularea asocierii între agricultorii și lansarea de noi programe de sprijin. 

„Importurile masive de produse agroalimentare în special legume și fructe au sufocat producția internă. Lipsa de viziune și de programe pentru micul fermier, nestimularea în mod real a asocierii în vederea integrării producției interne în lanțul scurt de aprovizionare a dus ferma de familie în pragul falimentului. Siguranță alimentară a consumatorului român este expusă și pusă în pericol. Țărani, intelectuali, muncitori, antreprenori în agri-business , consumatori , funcționari , dascăli, autorități, și cetățeni de bună credință ai acestei țări vă rugăm să alăturați și susțineți evenimentul nostru”, susțin agricultorii care au organizat protestul.

Importuri masive de legume și fructe

Potrivit unui studiu realizat de Cooperativa „Țara Mea”, în anul 2019, România a importat 740.000 tone de legume, în valoare de 516 milioane euro. În topul produselor importate se regăsesc legumele congelate, cartofii, morcovii, păstăile uscate și tomatele.

Principalii furnizori au fost Olanda, Polonia, Turcia, Germania, Franța, Grecia, Ungaria, Spania, Italia și Egipt.

Pe de altă parte, exporturile au atins 121.000 tone, în valoare de peste 95 milioane de euro.

Imagini de la protest

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW