Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul vrea să interzică punerea pe piață a anumitor produse din plastic

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 august 2021

Paharele, farfuriile și tacâmuri din plastic ar putea deveni istorie. Membrii Guvernului au discutat în ședința de miercuri, 11 august, un proiect de act normativ prin de implementare a unei directive europene prin se interzice comercializarea anumitor produse din plastic.

Ministrul mediului Tanczos Barna a dat asigurări că proiectul se va regăsi pe ordinea de zi a viitoarei ședințe pentru a fi aprobat.

Ce prevede directiva europeană

Adoptată în anul 2019 de Parlamentul European și Consiliul European, directiva privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului prevede reducerea consumului anumitor produse de unică folosință, cum ar fi paharele din plastic și cutiile pentru alimente, statele membre putând chiar impune restricții de la comercializare.

În același timp, șefii de stat și de guvern și parlamentarii europeni au aprobat o listă de nouă produse pentru care va fi interzisă comercializarea: bețișoare pentru urechi, tacâmuri (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare chinezești), farfurii, paie pentru băuturi, agitatoare pentru băuturi, bețe care se atașează baloanelor sau care sprijină baloane, recipiente pentru alimente, recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat și pahare fabricate din polistiren expandat.

Întreaga directivă poate fi consultată aici

Sursa foto: Comisia Europeană

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW