Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Consilierii USR PLUS susțin că ISC știa de șantierul ilegal al Primăriei Sectorului 3

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 august 2021

Într-o plângere transmisă , vineri 6 august, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cinci consilieri USR PLUS susțin că Inspectoratul de Stat în Construcții a fost sesizat încă de pe data de 6 iulie în legătură cu șantierul ilegal al Primăriei Sectorului 3 de lângă Biblioteca Națională. 

Doi muncitori și-au pierdut viața iar alți patru au fost răniți, după ce au fost prinși, luni, 2 august, sub un mal de pământ pe șantierul unde lucrau în zona Bibliotecii Naționale. Toți șase erau angajați ai companiei Algorithm Residence, deținută de Primăria Sectorului 3.

USR PLUS susține că a sesizat ilegalitățile cu o lună înainte de tragedie

Alertată de faptul că pământul excavat din fața Bibliotecii Naționale era depozitat ilegal pe un teren ce aparținea Ministerului Dezvoltării, consilierul general Ana Ciceală a sesizat Garda de Mediu pe data de 5 iulie. A doua zi, după ce au fost alertați de ilegalitățile de pe șantier de Teodora Stoian, consiliera ministrului justiției, funcționarii din Ministerul Dezvoltării au chemat Inspectoratul de Stat în Construcții. După un controlul efectuat în teren, afirmă Ana Ciceală, inspectorii ISC au constat că Algorithm Residence nu avea autorizație de construire și nici măcar un diriginte de șantier. Această dezvăluire contrazice o parte dintre explicațiile date de reprezentanții ISC după tragedie. Aceștia din urmă au susținut că nu avea nici cea mai vagă informație în legătură cu șantierul ilegal deschis de Primăria Sectorului 3. 

Lucrări pe terenul Ministerului Culturii

Terenul pe care Algorithm Residence efectua lucrări de amenajarea unei zone de promenadă pe malul râului Dâmbovița se află în administrarea Ministerului Culturii, care susține că acestea nu au fost solicitate. Cu toate acestea, ministerul nu lămurește cum a fost posibil ca firma Primăriei Sectorului 3 să lucreze pe un teren aflat în administrarea sa fără ca nimeni să observe, ori dacă a existat un acord informal între cele două instituții.

CITEȘTE ȘI: Misterele lucrării făcute de Primăria Sectorului 3 în fața Ministerului Culturii, unde doi oameni au murit și patru au fost răniți

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/consilierii-usr-plus-sustin-ca-isc-stia-de-santierul-ilegal-al-primariei-sectorului-3/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW