Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Atitudinea directorului CFR Călători stârnește noi tensiuni în coaliție: Dacă ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă / Reacția USR PLUS

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 iulie 2021

Atitudinea directorului CFR stârnește noi tensiuni în coaliția de la guvernare, după ce Ovidiu Vizante a avut o reacție controversată la adresa călătorilor care au fost blocați în câmp timp de aproximativ 10 ore. Premierul îi cere indirect ministrului Transporturilor să îl demită din funcție pe directorul CFR Călători.

Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris premierul pe Facebook.

Cristina Prună, deputat USR PLUS, i-a răspuns premierului, făcând aluzie la ritmul slab al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Dacă coordonatorul campaniei de vaccinare lucrează la Guvern, ce se întâmplă oare?”, este răspunsul Cristinei Prună.

Postarea premierului a adunat reacții și din partea Partidului Social Democrat.

Dacă am trăi într-o Românie #NORMALĂ și #EDUCATĂ, și tu, Florin Cîțu, și Drulă și șeful CFR erați astăzi acasă”, este comentariul Partidului Social Democrat la postarea lui Florin Cîțu.

Ulterior, directorul CFR Ovidiu Vizante a revenit asupra declarațiilor date joi dimineață.

A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, a transmis Ovidiu Vizante, citat de News.ro.

Context

Un tren de pe ruta Mangalia – București – Craiova – Arad a staționat miercuri seară la stația Fundulea din cauza lipsei tensiunii în linia de contact, informează CFR. Trenul a ajuns în Gara de Nord joi dimineață, la ora 8:43, după aproximativ 10 ore de întârzieri.

Călătorilor în tranzit li s-a oferit apă și produse preambalate”, arată CFR Călători.

În tren se mai aflau și 30 de copii ce se întorceau în București, după ce au fost într-o tabără în Costinești.

Contactat joi dimineață de jurnaliști, Ovidiu Vizate, directorul CFR Călători, a avut o reacție controversată la adresa călătorilor blocați în tren, afirmând că aceștia vor primi apă în momentul în care vor ajunge în București.

CITEȘTE ȘI: Două trenuri de marfă s-au ciocnit în stația Fetești. Circulația pe Magistrala 800 București – Constanța este grav afectată

Redăm, integral, reacția directorului CFR Călători: 

Jurnalist: De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?

Ovidiu Vizante, director CFR: Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. 

Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp. 

Ovidiu Vizante, director CFR: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.

Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!

Ovidiu Vizante, director CFR: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?

Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?

Ovidiu Vizante, director CFR: Vor primi când ajung la București! 

Jurnalist: După 8 ore?

Ovidiu Vizante, director CFR: Da, dumneavoastră căutați senzaționalul… Mulțumesc! La revedere!”, este discuția dintre jurnaliști și Ovidiu Vizante, potrivit Antena 3.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW