Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Patru poduri care asigură legătura cu Republica Moldova intră în reabilitare. Noul pod de la Ungheni, aflat în procedură pentru obținerea acordului de mediu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 iulie 2021

Compania de drumuri pregătește reabilitarea a patru poduri care asigură legătura cu Republica Moldova, în timp ce așteaptă emiterea acordului de mediu pentru noul Pod peste Prut de la Ungheni, a anunțat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

Firma Luconsa din Galați a început lucrările de reabilitare a Podului Galați – Giurgiulești, în lungime de 125 m, construit în 1949. Aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută. Valoarea contractului este de 5,8 milioane lei, termenul de finalizare fiind de nouă luni.

În același timp, CNAIR lucrează și la proiectele de reabilitare a podurilor Albița – Leușeni, Sculeni și Oancea – Cahul, conexiuni extrem de importante cu Republica Moldova.

Podul de la Ungheni, în așteptarea acordului de mediu

Cu patru ani mai târziu decât era programat, proiectantul Podului peste Prut de la Ungheni, firma Expert Proiect 2002, a finalizat studiul de fezabilitate. Ministrul de resort, Cătălin Drulă a dat asigurări că după obținerea acordului de mediu, pentru care procedura se află în plină desfășurare, va fi lansată licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Podul peste Prut de la Ungheni va avea o lungime de 1,14 km, va asigura conexiunea Autostrăzii Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni cu Republica Moldova, iar datorită acestuia distanţa dintre Ungheni și Iași se va reduce cu aproximativ 25 km. Construcţia podului peste Prut este estimată la circa 31,5 milioane euro.

Sursa foto: ziuadeazi.md

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/patru-poduri-care-asigura-legatura-cu-republica-moldova-intra-in-reabilitare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW