Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, nemulțumit de funcționarea coaliției de guvernare: Sunt trei partide cu viteze diferite de reformă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 iulie 2021

Vicepremierul Dan Barna, președinte al USR PLUS, s-a declarat nemulțumit de modul în care funcționează coaliția de guvernare, acuzând rezistența la reforme a partenerilor din PNL și UDMR. 

„Suntem într-un context în care în care votul cetăţenilor români ne-a spus foarte clar că România trebuie să fie condusă de o coaliţie de trei partide, aceasta este realitatea. Sunt trei partide cu viteze diferite de reformă, de intenţie de reformă. Un USR-PLUS care vrea ca toate reformele din programul de guvernare să devină cât mai repede realitate, ceilalţi doi parteneri având ritmuri diferite pe un subiect sau altul. (…) Este şi acest context electoral intern în PNL care nu nu favorizează să spunem. Pensiile speciale ale primarilor, de exemplu. Sunt prorogate, puteau fi eliminate doar că actualul context politic nu încurajează…Unele dintre reforme asupra cărora să zicem că ar exista în principiu disponibilitate, în realitate nu sunt acum pe agenda şi vor fi sper eu din octombrie încolo”, a declarat vicepremierul Dan Barna, la Prima TV, citat de News.ro.

Disensiunile în interiorul coaliției de guvernare s-au accentuat în ultimele săptămâni, pe fondul campaniei din interiorul Partidului Național Liberal. Desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, convenită prin programul de guvernare, a stârnit discuții aprinse între partenerii de coaliție, în condițiile în care UDMR și unii parlamentari liberali se opun categoric ca dosarele de corupție în care sunt implicați magistrați să revină de competența Direcției Naționale Anticorupție, așa cum susțin cei de la USR PLUS.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW