Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tensiuni între liderii USR PLUS și PNL din București. Vlad Voiculescu acuză organizarea unui concurs „cu dedicație” pentru un liberal: Vom acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici / Violeta Alexandru: Nu facem declarații politice de dragul de a câștiga simpatizanți. Riscăm să pierdem credibilitatea

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 iulie 2021

Reprezentanții USR PLUS București, prin vocea liderului Vlad Voiculescu, îl acuză pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, că girează organizarea unui concurs cu dedicație pentru vicepreședintele PNL Sector 4, doctorul Cristinel Badiu. În replică, Violeta Alexandru, președintele PNL București, arată că orice suspiciune ar trebui adusă la cunoștința instituțiilor competente și le cere membrilor USR PLUS să nu facă declarații politice de dragul de a câștiga simpatizanți.

Vlad Voiculescu i-a cerut, joi seară, primarului Nicușor Dan să îl demită pe șeful ASSMB, Vasile Apostol, și să prezinte scuze publice, arătând că Primăria Capitalei a impus condiții „care par cu dedicație” pentru vicepreședintele PNL Sector 4, doctorul Cristinel Badiu, la concursul pentru ocuparea postului de director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare.

Liderul USR PLUS București susține că cei care au experiență de conducere în sectorul privat și cei care au specializare în studii juridice, economice și management sanitar sunt excluși de la participarea la concurs, prin impunerea unor condiții suplimentare.

Mai mult, cu privire la experiență, ASSMB și primarul general condiționează participarea la concurs de „15 ani vechime în specialitate” cu doar – atenție – „6 luni vechime într-o funcție de conducere”! Câți ani credeți că are experiență în specialitate și într-o funcție de conducere domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4 conform CV-ului dumnealui?”, a precizat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății arată că USR PLUS București va acționa în justiție pentru înlăturarea practicilor de acest tip, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă Nicușor Dan nu va lua măsurile cerute, printre care și suspendarea concursului.

Mai rămânea doar ca primarul general și ASSMB să solicite și apartenența candidatului la Marea Lojă Națională, condiție ce ar fi fost de asemenea îndeplinită de candidatul preferat (conform declarației de interese a dânsului)”, a adăugat Voiculescu.

Violeta Alexandru: Nu facem declarații politice de dragul de a câștiga simpatizanți

Violeta Alexandru, președintele PNL București, a contrazis acuzațiile lui Vlad Voiculescu, afirmând că reprezentanții USR PLUS fac declarații politice de dragul de a câștiga simpatizanți, lucru ce ar putea duce la pierderea credibilității.

De ce o fi simțit nevoia Vlad Voiculescu, Președinte USR-PLUS București, pe care personal îl respect (știe acest lucru), să lanseze acuzații asupra PNL București, organizația pe care o conduc, în ultimele zile ale campaniei noastre interne de alegeri? A pomenit PNL Sector 4 și, implicit, București. Mă cunoaște bine. Reacția mea, întotdeauna, de când ne cunoaștem, este aceeași: nu fac politică călcând în picioare principii și reguli”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii arată că orice suspiciune în legătură cu organizarea unui concurs într-o instituție din administrația din București trebuie să fie adusă la cunoștința instituțiilor competente.

Nu am să fiu de acord ca Vlad Voiculescu și USR-PLUS să aprecieze că un om care se prezintă la un concurs este, din start, necinstit, incompetent pentru că este membru sau simpatizant PNL. Eu nu vânez angajați în sistemul public care au simpatii pentru USR-PLUS sau pentru vreun alt partid. Dovadă stă și mandatul meu de anul trecut. Nu m-a interesat cine/ce simpatii avea, dacă își făcea treaba”, a adăugat fostul ministru.

Președintele PNL București a precizat că USR PLUS nu are monopol pe moralitate sau pe judecata corectitudinii oricărui demers public și promite că își va apăra partidul sau colegii ori de câte ori va fi cazul.

Dacă privim lucrurile din perspectiva pe care o are Vlad Voiculescu, fiecare membru sau simpatizant al USR-PLUS care participă la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice trebuie suspectat, apriori, de aranjamente. Hai să nu găsim subiecte acolo unde nu sunt(…)Nimeni nu are dreptul să îngrădească accesul la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice, nici prin presiuni publice, nici prin insinuări”, potrivit sursei citate.

Violeta Alexandru îi îndeamnă pe liberali să se prezinte la orice concurs, dacă îndeplinesc cerințele, și să facă treabă acolo unde merg să muncească.

Nu este nicio rușine, nicio crimă să faci parte din PNL sau să simpatizezi PNL. Dimpotrivă, este o onoare. Succes tuturor liberalilor care participă la concursuri. Am încredere în voi! Am văzut colegi foarte bine pregătiți în acești ani de când sunt în PNL. Oameni cu o carieră în spate. Nu merită să fie tratați ca și cum nu au nicio competență. Și în administrația din București și, în general, în sistemul public, regula intrării în sistem trebuie să fie concursul”, a precizat președintele PNL.

Vlad Voiculescu a fost ales recent pentru un nou mandat la șefia USR PLUS București, în timp ce Violeta Alexandru va afla sâmbătă dacă rămâne președintele PNL București. Contracandidatul fostului ministru al Muncii este primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW