Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne, după explozia de la Combinatul Chimic Azomureș: Salvatorii au acționat impecabil. În cursul zilei va fi publicat raportul preliminar

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 iulie 2021

Ministrul de Interne susține că joi va fi publicat raportul preliminar, realizat în urma exploziei de la Combinatul Chimic Azomureș. Lucian Bode a confirmat anunțul ministrului Mediului și susține că, în cursul săptămânii următoare, va fi demarat un „control cât mai specific” asupra obiectivelor care au instalații cu risc de explozie.

Și de această dată salvatorii au acționat impecabil. Întâmplarea face ca la momentul producerii acelei explozii, în jurul orei 1:00, am discutat cu șeful DSU(n.r. Raed Arafat) și chiar la mai puțin de 30 de minute am fost la centrul de comandă de la MAI(…)În mai puțin de o oră, prefectul și toate instituțiile responsabile din Mureș au fost prezente la fața locului. A fost o explozie la o conductă, echipa de specialiști care s-a deplasat în noaptea respectivă la Târgu Mureș a realizat raportul preliminar, iar în cursul acestei zile va fi făcut public”, a declarat Lucian Bode, în cadrul unei declarații de presă susținută la sediul MAI.

În legătură cu ancheta cerută de ministrul Mediului, Tanczos Barna, la toate unitățile de producție din țară asemănătoare Combinatului Chimic Azomureș, ministrul de Interne a precizat că urmează să primească o solicitare pentru a nominaliza specialiștii care se vor ocupa de controale și că MAI va întocmi o listă cu obiectivele care au instalații cu risc de producere a exploziei.

Trei incidente în ultima săptămână

Azi dimineață am avut o discuție cu Lucian Bode, ministrul afacerilor interne și i-am propus demararea unei anchete de mare amploare la toate unitățile de producție din țară asemănătoare Azomureșului”, a anunțat miercuri Tanczos Barna, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Mediului a precizat că explozia de marți seară de la Combinatul Chimic Azomureș este a treia în decursul ultimei săptămâni și precizează că este necesară o investigație de mare amploare, efectuată de Garda de Mediu, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor (ISCIR) și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Reamintim că o explozie urmată de un incendiu a avut loc vineri la Rafinăria Petromidia, tragedie în urma căreia un tânăr de 32 de ani și-a pierdut viața, iar alte 5 persoane au fost rănite.

Sâmbătă, în zona industrială a municipiului Constanța, un incendiu violent s-a declanșat într-o magazie de aluminiu a fabricii de BCA Celco.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs și în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1:00, în municipiul Târgu Mureș, la o instalație tehnologică a Combinatului Chimic Azomureș. O persoană de aproximativ 50 de ani a fost rănită în urma incidentului.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Explozie la Combinatul Chimic Azomureș: O persoană a fost rănită / UPDATE Precizările Azomureș

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW