Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Parlamentarii coaliției nu vor vota moțiunea de cenzură. Dacă vor să participe, să o facă pentru divertisment

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 iunie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat, luni seară, la finalul ședinței coaliției de la guvernare, că parlamentarii PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat împotriva Executivului, chiar dacă vor fi prezenți în sală.  

Parlamentarii coaliției de la guvernare nu vor vota mâine la moțiune, dacă vor să participe,(n.r. să o facă) pentru divertisment, dar nu vor vota”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței coaliției de la guvernare.

După ce PSD a lansat ideea că mai mulți apropiați de-ai lui Ludovic Orban ar putea vota moțiunea de cenzură, în contextul în care Florin Cîțu este adversarul acestuia la congresul liberalilor ce va avea loc în septembrie, președintele PNL a ținut să demonteze aceste afirmații.

„Obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obţină niciun vot în plus faţă de voturile pe care le au parlamentarii PSD şi cei de la AUR, care am înţeles că sprijină moţiunea, mai exact să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliţiei de guvernare. A fost o decizie şi o discuţie la nivelul coaliţiei astfel încât, la nivelul coaliţiei, să fie lucrurile foarte clare, că au fost foarte multe minciuni vehiculate de cei de la PSD legate de posibilitatea ca fie parlamentari PNL, fie parlamentari din alte grupuri parlamentare să voteze moţiunea de cenzură. Şi această decizie care s-a luat la nivelul coaliţiei a fost tocmai pentru a arăta foarte clar că această moţiune de cenzură este un balon de săpun şi că nu are nici cea mai mică şansă să treacă”, a declarat Ludovic Orban, luni, în cadrul unei declarații de presă.

PSD a depus, pe 23 iunie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, votul urmând să se dea marți, 29 iunie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW